Кой размества великденските стоки и защо и как се стига

...
Кой размества великденските стоки и защо и как се стига
Коментари Харесай

Кой размества великденските стоки и как се стига до заблуди за цените?

Кой размества великденските артикули и за какво и по какъв начин се стига до заблуди с цените. На тези въпроси дават отговор от онлайн платформата „ Ние, потребителите “. От там обаче са безапелационни, че търговците са тези, които имат грижа цената да бъде тъкмо до съответния продукт. Експертите допълват, че
цената на великденските артикули би трябвало да е ясно обозначена и сложена в непосредствена непосредственост до продукта,
за който се отнася, без значение от това какъв брой е огромен или непосредствен по тип до останалите. Това напомни създателят на платформата Габриела Руменова по отношение на годишните нелоялни практики в този интервал от годината.
Заради по-големия поток от клиенти шефовете на магазините би трябвало да положат спомагателни старания
да наблюдават стоките в комерсиалните зали да се намират на верните си места, а клиентите да се стараят да не ги разместват. Така ще се понижи рискът от неумишлени заблуди по отношение на цените.

„ Когато в един търговски обект се оферират няколко типа козунаци, при разбъркването им потребителите могат да останат с неправилни усещания за цената. В секторите за великденски артикули постоянно има една-две с промоционални етикети, а останалите са на постоянни цени. Това се случва всяка година и включва и козунаците, при които разликата в цените може да е в пъти “, споделя Руменова. Тя описа, че търговците постоянно прикриват зад известията за понижение разнообразни недостатъци на стоките.
„ Предлагат се артикули с изтичащ период на валидност или в период, само че негодни за консумация заради погрешно предпазване в обекта.
Имали сме сигнали и за препакетирани артикули с нови дати. Когато приказваме за храни, това може да е доста рисково “, разяснява специалистът и посъветва при покупки да не забравяме да следим освен цената, само че и характерностите на продуктите, съществуването на наложителните маркировки, данни за производител и  вносител, както и останалите значими детайли на договорката.

Препоръката към потребителите е да се въздържат от покупки на хранителни артикули със подозрително ниски цени, както и постоянно да ревизират маркираните на касовата записка продукти и цените им с действително закупените още на касата преди да платят.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР