Кой не е изпитвал съкрушителната сила на махмурлука и не

...
Кой не е изпитвал съкрушителната сила на махмурлука и не
Коментари Харесай

До 5 години може да се появи „алкохол“, който не предизвиква махмурлук

Кой не е изпитвал съкрушителната мощ на махмурлука и не е съжалил за няколкото спомагателни чаши алкохол, изпити предната вечер? Е, имаме положителни вести. Според откриватели синтетичният алкохол, който замайва главата ни, само че не води до ужасяващо главоболие на идващия ден, може да се появи по магазините през идващите 5 години.

Основният отговорник за този вълшебен балсам е Дейвид Нът. Може би сте чували за него. Доскоро изпълняваше ролята на ръководител на Консултативния съвет по корист с наркотични. След като съобщи обаче, че язденето на кон е по-опасно от приемането на екстази, бе свален от своя пост. Впоследствие разгласява материал в The Lancet, чието умозаключение е, че алкохолът „ е по-вреден от хероина и кокаина “.

“Индустрията е наясно с обстоятелството, че алкохолът е токсична субстанция – споделя Нът през The Guardian. – Ако беше открита през днешния ден, щеше да е незаконна. Безопасният предел на алкохол (ако използван стандартите за храна) ще е една чаша вино на година “. Любопитен факт – самият Нът не е измежду въздържателите. Той е съсобственик на винен бар в Лондон дружно с щерка си.

В момента Нът работи като невропсихофармаколог в Имперския лицей в Лондон.

Синтетичният алкохол (или „ алкосинт “), върху който работи, се споделя Alcarelle. Идеята е, че предлага всички позитивни резултати на алкохола, само че без отрицателните резултати и здравословни проблеми, свързани с него. Нът е безапелационен, че напитката ще спре насилието след използването на алкохол и ще сведе до нула жертвите на пътя под неговото влияние.

Преди да се появи на пазара обаче, основателите му би трябвало да се уверят, че е изцяло безвреден. Засега само Нът и неговият екип са го пробвали и признават, че е нужна още работа. Изследователите обаче са предначертали 5-годишен проект, в границите на който се надяват, че ще преминат през всички регулации и ще го класифицират като хранителна добавка. Впоследствие ще предложат Alcarelle на фирмите, които търсят да прибавят към портфолиото си други възможности на алкохола.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР