Кой може да опита лечението с тинктура от зелени орехи

...
Кой може да опита лечението с тинктура от зелени орехи
Коментари Харесай

Зелените орехчета: Мощен лек срещу гинекологични проблеми и болести на щитовидна жлеза

Кой може да опита лекуването с смес от зелени орехи:
Хората, страдащи от дисфункция на щитовидната жлеза (гуша, хипо- и хипертиреоидизъм, безсилие и затлъстяване като разследване от проблеми с метаболизма)
Жени с гинекологични болести (ендометриоза, неплодородие, миоми, спонтанни аборти)
Хора със болести на кръвта и лимфната система (левкопения, левкоцитоза, желязодефицитна анемия)
Хора с паразитни заболявания, както и за предварителна защита от тях.

Тези, които желаят бързо да излекуват раните си, да почистят кожата си от обриви и гъбични инфекции.
Подложените постоянно на стрес и склонни кам раздразнителност и нервност.
Хора, които водят здравословен метод на живот и за предварителна защита на неналичието на биоактивен йод.
Как се подготвя тинктурата?
За да се подготви най-ефективно средство, суровините за него би трябвало да бъдат събирани навреме, с цел да не се пропусне момента на “млечност ” на зеления орех.

В другите географски ширини и за другите сортове, времето за събиране може да се разминава с няколко дни, а даже и седмици.
Ето за какво, по-подходящо ще бъде оценката за подготвеност да се направи по външни критерии – мека кожа, която е елементарно да се пробие с изострен предмет и желеподобна вътрешност при напречно отрязване.
Най-простата смес от зелен орех с водка се подготвя за 2 седмици.
Необходимо е да се съберат 30-40 зелени плода.
За минимална загуба на потребни субстанции е значимо орехите да се смелят незабавно след събирането им.

Също по този начин би трябвало да отбраните ръцете си по време на работата, в противоположен случай те ще се оцветят за дълго в кафяво.
Получената маса се изсипва в една тъмна бутилка, а по-късно се залива с 1 литър водка и се оставя на мрачно място, с цел да се настойва в продължение на 14 дни. След този интервал от време, получената ароматна смес с кондензиран мрачен цвят, може да се приема по 1 супена лъжица, 3 пъти дневно, след хранене.
Според мненията на доста експерти, тази лечебна смес съвършено оказва помощ при хипертония, сърдечна болежка, проблеми с храносмилателния тракт.
Съществува и вариация на тази рецепта – орехова смес със алкохол, която се подготвя аналогично на рецептата с водка.

30-40 смелени ореха се заливат със 70%-ов алкохол и по-късно се настойва в продължение на 2 денонощия. Получената напитка се филтрира и се разрежда с вода в съответствие 1:1.
Можете да добавите 25 грама мед – националните лечители настояват, че медът и зелените орехи взаимно укрепват потребните си свойства. Използвайте спиртената смес по 1 чаена лъжичка, 3 пъти дневно преди хранене.
Продължителността на лекуването с всички типове тинктури е не повече от един месец. Ако е належащо да се продължи курса, се предлага да се консултирате с доктор.

Зелени орехи със захар рецепта
За тези, които по някаква причина не могат да използват смес с водка или алкохол, има тествана рецепта със захар, която е потвърдила своя лечебен резултат. Това лекарство има всички нагоре изброени потребни свойства и методът му на подготвяне е също доста елементарен.
Ще са ви нужни един кг от същите зелени орехи с млечна зрялост и един кг захар. Орехите се смилат, поставят се в 3-литров буркан и се засипват от горната страна със захар, затварят се с похлупак от найлон и се оставят на мрачно място в продължение на един месец. Бурканът би трябвало от време на време да се разклаща.
В резултат на това орехите ще пуснат сок, който ще се смеси със захарта и ще се трансформира в мрачно обагрен сироп, който би трябвало да се употребява на гладно, 3 пъти дневно по една чаена лъжичка.

Какви ограничавания съществуват за използването на тази смес?
Противопоказанията за това средство, на основата на дребни зелени орехи, не са доста, само че би трябвало да се приема с изключително внимание от хора с алергични реакции към всевъзможен тип ядки, както и от тези, които имат податливост да образуват кръвни съсиреци.

Също по този начин, не би трябвало да стартирате да приемате орехова смес в интервали на обострена стомашна язва, при екзема или псориазис, както и по време на бременност и кърмене. Разбира се, заради наличието на алкохол, не е допустимо да се дава това лекарство на деца. И във всеки случай, е наложително да се придържате към посочените доза и общ интервал на банкет.
Инфо: lekuvai.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР