Кой е Николай Патрушев и защо лично Путин „подготвя“ мястото

...
Кой е Николай Патрушев и защо лично Путин „подготвя“ мястото
Коментари Харесай

Путин май вече си избра наследник: Кой е Николай Патрушев и защо украинците не бива да се радват?

Кой е Николай Патрушев и за какво персонално Путин „ приготвя “ мястото си за него?

Вчера разгласява публикация за здравословното положение на Путин. Твърди се, че диктаторът има болест на Паркинсон и шизоафективно разстройство. Според изданието, при положение на дълготрайно възобновяване, властта за известно време ще премине към Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Според Телеграм каналът Generall SVR през днешния ден Патрушев има най-голямо въздействие върху Путин.

До медиите доближи информациия, че Патрушев е провел двучасов диалог с Путин през вчерашния ден, по време на който президентът на Руската федерация е дал да се разбере, че счита секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация за съвсем единствения същински поддръжник и другар.

Освен това президентът на Руската федерация заречен, че при положение на внезапно утежняване на здравето му действителният надзор над страната краткотрайно да премине към Патрушев, настояват публицисти.

Интересно е, че съгласно Конституцията на Руската федерация правата и отговорностите на президента на Русия, в случай че е невероятно да извърши отговорностите, се трансферират на ръководителя на Държавната дума. В случая по „ някаква причина “ всичко е решено по малко по-различен метод.

Кариера и кавги към възможния правоприемник на Путин

Николай Патрушев е на 70 години. Той беше шеф на ФСБ на Руската федерация през 1999-2008 година, секретар е на Съвета за сигурност на Руската федерация от май 2008 година Той е и някогашен президент на Всеруската волейболна федерация.

След като приключва корабостроителния институт, Патрушев постъпва във висшите курсове на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Минск. Това слага началото на кариерата му. След това работи в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Ленинград, в Карелия, във ФСБ на Руската федерация в Москва. Бил е даже началник на ФСБ на Русия.

Още през 2006 година той беше посочен от политическите анализатори като един от вероятните наследници на Путин на президентския пост.

В хода на дълготрайно правосъдно следствие на убийството на някогашния офицер от ФСБ Александър Литвиненко през 2006 година, през януари 2016 година най-висшият съд в Лондон издаде умозаключение за присъединяване на съветския президент Владимир Путин и секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация, тогава шефът на ФСБ Николай Патрушев.

В началото на 2018 година той се появи в медиите като забъркан в контрабанда на кокаин от съветското посолство в Аржентина.

Мнозина политолози считат, че в случай че Патрушев смени Путин, не си коства украинците да чакат позитивни прогнози за връзките по оста Киев-Москва. В последна сметка той поддържа нападателната имперска политика на Руската федерация и ще продължи традициите на Владимир Путин.

Санкции против Патрушев

От 24 февруари 2022 година, заради пълномащабната инвазия на Руската федерация в Украйна, Патрушев попада в листата със глобени лица на Съединени американски щати.

Семейство Патрушеви

Съпругата му Елена Николаевна Патрушева (родена 1955 г.) работи като доктор, ултразвуков експерт. Била е чиновник на Внешикономбанк.

Имат двама сина. По-големият – Дмитрий е министър на земеделието на Руската федерация. По-малкият –

Андрей приключва Академията на ФСБ на Руската федерация през юли 2003 година, работи във ФСБ на Русия в по този начин наречения „ промишлен “ отдел, а през септември 2006 година е назначен за консултант на шефа на Роснефт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР