Ковчегът с тялото на Джордж Флойд пристигна днес в църква

...
Ковчегът с тялото на Джордж Флойд пристигна днес в църква
Коментари Харесай

Ковчегът с Джордж Флойд пристигна в Хюстън

Ковчегът с тялото на Джордж Флойд дойде през днешния ден в черква в Хюстън за последно публично възпоменание за мъжа, чиято гибел при полицейски арест в Минеаполис провокира митинги по целия свят и апели за реформиране на полицията в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Ковчегът със златист цвят беше ескортиран от полицията до църквата, където ще бъде изложен за шестчасово поклонение, отворено за обществеността.

Присъстващите би трябвало да носят маски и ръкавици според разпоредбите против разпространяването на ковид.

Погребението на Флойд ще бъде на следващия ден. Той ще бъде заровен в гробище в хюстънското предградие Пеърленд до своята майка.

Кандидатът на демократите за президент на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява да пътува за Хюстън, с цел да се срещне със фамилията на Флойд, и ще насочи видеопослание за погребалната работа, само че няма да участва на нея, сподели негов помощник.

Подготвяният план за Закон за правдивост в полицията (Justice in Policing Act) ще забрани на федерално равнище душенето на обвинен, ще прекрати някои влизания в обекти " без блъскане на вратата ", ще разшири потреблението на мобилни камери върху оборудването на служителите на реда и ще сътвори база данни за нарушавания на служители на реда.

" Светът е очевидец на зараждането на ново придвижване в нашата страна ", сподели Карън Бас, демократка от Камарата на представителите. " Професията, която ти дава право да убиваш, би трябвало да бъде специалност, която изисква високо подготвени чиновници, които са виновни пред обществото ", добави тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР