Котки изчезват в центъра на Пловдив, сигнализира притеснен гражданин. По

...
Котки изчезват в центъра на Пловдив, сигнализира притеснен гражданин. По
Коментари Харесай

„Общинска” служителка краде котки в центъра на Пловдив

Котки изчезват в центъра на Пловдив, алармира обезпокоен жител. По думите му  в последните седмици животните изчезват едно по едно и повече не се появяват. Оказва се, че жена събира с клопки котките, като се показва за служителка на Общината. След като ги хваща, котетата повече не се връщат. Последният „ лов” на дамата бил в края на месец януари. Пред ресторант на улица „ Патриарх Евтимий” едно от трите котета, които се навъртат в региона, изчезва. Хората от магазини, офиси и ресторанта се грижели за тях. Един от пловдивчаните даже бил доброволец. Два дни жителите и търговците се чудели, къде е храненикът им. Охранител от близкия офис разказал на съседите си, че жена с черен капан е заловила животното, написа trafficnews.bg.

След два дни въпросната дама още веднъж се появила. Тя заложила капан с храна, в който попаднало едно от котетата. В този миг дамата била забелязана от притежателя на ресторанта. Мъжът незабавно излязъл, стъпил на клопката и потърсил сметка на непознатата, за какво лови животни в квартала.

„ Свидетели сме на всевъзможни зверства към животни. Хора ловят котки, с цел да ги пускат на кучета за пердах. Ние сме виновни жители и би трябвало да знаем какво се случва и дали това не е закононарушение. Освен това ние се грижим за хайванчетата”, споделя притежателят на ресторанта.

След потърсената сметка, дамата почнала да крещи и вика: „ Аз съм общински чиновник и имам право да ги ловя”. При пожелан обаче документ, тя отказала да го показа, както и да се легитимира.

Поради това пловдивчанинът, отворил клопката и освободил животинчето. В този миг непознатата почнала още по-силно да вика, че ще повика полиция. Хора от магазините и живеещите в региона чули какво става и незабавно отишли пред заведението. Те също поискали сметка на дамата за какво събира животни.

Тя обяснила, че събира котки, кастрира ги, обезпаразитява и още веднъж ги пуска на независимост.

„ Съгласни сме, това е хуманно, само че дано да се показа, да покаже документи. Не знаем коя е и къде води животните”, споделя читателят ни.

Всички още веднъж поискали документите, даващи право дамата да прави тази активност, само че още веднъж било отказано.
След абсурда дамата си тръгнала, само че още същия ден се върнала с полиция. Униформените помолили притежателя на ресторанта да отиде в най-близкото районно, защото дамата се оплакала от тормоз. След като разяснил обстановката в районното, пловдивчанинът се прибрал.

Няколко дни по-късно му е била връчена призовка. Жената се оплакала, че нашият четец я е бил заплашвал, обиждал и даже тормозил физически.

„ Отидох в полицията дружно със очевидците на протичащото се. Моите сътрудници и поданици на региона описаха всичко и казусът завърши наред.Преписката беше прекратена”, добавя пловдивчанинът.

Той разказа дамата като младо момиче, към 30 годишна. Ходи сама с черен капан.

Сигналът е предаден до Зооветеринарния комплекс. Директорът на общинското дружество Георги Божев е безапелационен, че тази активност се прави от техни чиновници, които са с обозначителни облекла, кафези и специфичен автомобил за транспорт на котките.
Акцията по кастриране, обезпаразитяване и маркиране се прави от комплекса. Залагат се железни клопки, които откакто се хване коте се поставя в специфичният бус. От там се откарват животните за операция, а най-после още веднъж се връщат там, от където са уловени.

„ Тази жена не е наш чиновник. Най-вероятно е от неправителствена организация, само че при всички случаи това е корист да се представяш за държавен чиновник. Колите ни са оборудвани с Джи Пи Ес и знаем къде се намират чиновниците ни”, безапелационен е Божев.

Той добави, че при всяка една неправда с техни екипи, хората могат да се извърнат към предприятието. За злощастие обаче, Зооветеринарният комплекс не могат да окажат подпомагане на пловдивчаните изпаднали в обстановка като тази, която ви представихме.

Георги Божев припомня на всички пловдивчани, че в случай че желаят да хранят бездомните животни, би трябвало да имат позволение за това. Документът се издава от районните кметства. Освен, че към този момент няма да ви глобят за храненето на бездомните котки, този документ ви дава и редица други права.

Благодарение на акцията на общинското дружество по кастрация на бездомните котки, техният брой в града внезапно е намалял. Целта е да се ограничи популацията на животните в града.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР