Сдружение Граждани за екология и сигурност (ГЕС) настоява чрез пилотен

...
Сдружение Граждани за екология и сигурност (ГЕС) настоява чрез пилотен
Коментари Харесай

Сдружение иска общински терени за паркинги и гаражи в столичния кв. Стрелбище

Сдружение " Граждани за екология и сигурност " (ГЕС) упорства посредством пилотен план " Зелен квартал " Стрелбище " да се построят гаражи и паркинги със средства на живущите върху общински терени. Експерименталният план е използван модел за София и страната. Целта е да се направи преди въвеждането на Зелена зона в столичния квартал.

На конференция в Българска телеграфна агенция арх. Георги Бакалов, ръководител на Съюза на архитектите в България в интервала 2010-2019 и част от ГЕС, изясни, че проблемите с паркирането и гарирането се отразяват на всички софийски квартали. За да се случи планът, би трябвало да се направи по този начин, че в Народното събрание да се одобряват правила и закони, които да дадат позволение за концепцията да се случи едно такова строителство на паркинги и гаражи върху общински терени.

Паркирането в ж.к. " Стрелбище " е затруднено, защото живеещите в квартала са сред 22 000 и 24 000, а колите - към 9 000. Въвеждане на Зелена зона обезпечава едвам към 3 000 паркоместа , което автоматизирано слага в противозаконна среда повече от 2/3 от колите. ГЕС предлага да се построят гаражите и паркингите преди въвеждането на зелената зона в квартала.

На конференцията стана ясно още, че столичният регион " Триадица " инициира публично разискване за въвеждане на Зелена зона. В следствие се сътвори Инициативен комитет, който провежда и внесе в Столична община и в регион " Триадица " резултатите от извършена анкета измежду 670 живущи в ж.к. " Стрелбище ". Според тях 94% от интервюираните не са съгласни с въвеждането на Зелена зона, до момента в който не се осъществят плануваните в ПУП-ПРЗ места за гаражи.
 Къде да паркират софиянците си е проблем на Столична община
Къде да паркират софиянците си е проблем на Столична община

Министерство на вътрешните работи обаче чака подпомагане за съхранението на иззети автомобили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР