Котировките на петрола леко се повишиха в ранната търговия днес,

...
Котировките на петрола леко се повишиха в ранната търговия днес,
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишиха

Котировките на петрола леко се покачиха в ранната търговия през днешния ден, откакто през вчерашния ден се сринаха до най-ниското си равнище за последните 9 месеца. Днешното повишаване идва на фона на индикации, че Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и съдружниците им, обединени в ОПЕК+, може да съкратят добива на черно злато, с цел да спрат внезапното му поевтиняване, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Сортът Брент от Северно море, който е референтен за Европа, прибави 65 цента или 0,77 на 100 до 84,71 $ за барел в ранната търговия. Американският лек недопечен нефт нарастна с 64 цента до 77,35 $ за барел.

В предходните две търговски сесии Брентът поевтиня със 7,1
%, а американският лек недопечен нефт - с 8,1 на 100. Това стана на фона на повишаването на американската валута, защото петролът се търгува в щатски долари, както и заради възходящите опасения, че повишението на главните лихви от водещи централни банки ще провокира икономическа криза и търсенето на горива ще намалее.

Днес доларовият показател отстъпи от 20-годишния най-много,
който доближи през вчерашния ден, което докара до известно облекчение
измежду участниците на пазарите на недопечен нефт. Освен това
публични представители на страни, които са водещи
производители на суровината, реагираха на поевтиняването му през последните дни и намекнаха, че може да " подхващат дейности, с цел да бъдат реализирани постоянни равнища на цените " на черното злато.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР