Косово работи за мир и стабилност, докато Сърбия работи срещу

...
Косово работи за мир и стабилност, докато Сърбия работи срещу
Коментари Харесай

Вьоса Османи: Косово е за мир и стабилност, Сърбия дестабилизира региона

Косово работи за мир и непоклатимост, до момента в който Сърбия работи против това и дестабилизира района, съобщи президентът на страната Вьоса Османи.

Тя настоя интернационалният фактор да окаже напън върху Белград, „ с цел да разбере, че мирът и стабилността са от интерес на всички ”.

„ Целта на Косово винаги е била постигането на финален контракт (със Сърбия) с взаимно признание в основата си и ние стоим твърдо на тази позиция. Още повече, че работим за мир и сигурност, до момента в който напъните на Сърбия са в противоположна посока. Затова се надяваме, че нашите сътрудници ще окажат колкото е допустимо повече напън върху Сърбия – страната, която дестабилизира нашия район, с цел да разбере, че мирът и стабилността са от интерес на всички ”, акцентира Османи пред Косова Прес.

Тя удостовери, че има написано френско-германско предложение за продължение на договарянията сред Косово и Сърбия, само че измежду обществеността „ е налице дезинформация по отношение на настояванията на сътрудниците ”.

Османи отхвърли изказванията на обособени медии, че „ приемането на това предложение връща страната 10 години обратно в договарянията за финален контракт ” и съобщи, че никой не е предложил сходно нещо.

„ Никой не е предложил да се чака 10 години за контракт. Има разнообразни клевети, дезинформация по отношение на това, което нашите сътрудници желаят от нас ”, сподели Османи и добави, че Косово прави оценка ролята на интернационалните сътрудници за активизиране на диалога сред Прищина и Белград.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР