Космосът е неизчерпаем източник на знания за света около нас

...
Космосът е неизчерпаем източник на знания за света около нас
Коментари Харесай

Владимир Божилов: Човечеството и неговото космическо бъдеще

Космосът е изобилен източник на познания за света към нас и за основаване на бъдещи науки.

България е страна, която има своите предходни триумфи в галактическите науки и в този момент продължава да работи по галактически проучвания, описа доцент доктор Владимир Божилов – астрофизик, учител в катедра " Астрономия " на Физическия факултет към Софийския университет “Свети Климент Охридски “ в " Нашият ден “.

Космическото бъдеще на човечеството

" Пътешествие към проучване на други светове, други планети. Надявам се там, дружно благодарение на биолози, физици, дружно да открием какъв е съставът на атмосферата на тези далечни планети. Дали там някъде може да има вода, която тече на повърхността. Въобще има ли по какъв начин ние, като човечество от земята, да надмогнем границите на галактическото пространство и да стигнем до различен свят, който могъл да ни предложи условия за оцеляване. Нашето бъдеще, като човечество, включва и проучване на галактическите проучвания “, показва доцент доктор Владимир Божилов.

Астрофизикът разяснява, че за първи път от повече от 30 години България основно усъвършенства своята научна инфраструктура в региона на астрономията . По националната пътна карта, подкрепена от МОН, има нови телескопи за всички институции, които вършат професионално просвета – Институтът по астрономия, Националната обсерватория в Рожен, катедра " Астрономия “ на СУ " Св. Климент Охридски “ и Шуменският университет.

Любителите на астрономията на 19 май от 19:30 ч. могат да се причислят към Кръжока по астрономия, с цел да чуят лекцията на гл. ас. доктор Орлин Станчев от катедра Астрономия. Той ще опише за машинното образование и приложението му в астрономията в зала А207 на Физическия факултет на СУ.

Целия диалог с доцент доктор Владимир Божилов можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР