Космическият туризъм все още е скъпичък и за момента -

...
Космическият туризъм все още е скъпичък и за момента -
Коментари Харесай

НАСА предлага: Пратете името си в Космоса

Космическият туризъм към момента е скъпичък и за момента - наслаждение за милиардери. Но НАСА дава късмет всеки да изпрати името си в Космоса идната година, когато ще бъде изстрелян Europa Clipper.

Космическият уред ще пътува много - 2,9 млрд. километра, до четвъртия по величина сателит на Юпитер - Европа. Мисията му е да изследва ледената луна, в чийто океан е допустимо да има и живот.

Космическата организация обаче дава опция на всеки, които има интерес, да прати своето име, с цел да бъде гравирано на корпуса на Europa Clipper и да попътува в Космоса. Трябва единствено да напишеш името си, от кое място си, и да дадеш един имейл за потвърждение -.

Заедно с имената ще има и цяло литературно произведение - поема на американската поетеса Ада Лимон. НАСА назовава самодейността " Съобщение в бутилка ".

" Съобщение в Бутилка " е съвършеното комбиниране от просвета, изкуство и технология, и сме разчувствани да споделим с всички опцията да станат част от пътуването на Europa Clipper ", споделя Никола Фокс, заместител админ на Дирекцията за научни задачи на НАСА.

" Просто боготворя мисълта, че нашите имена ще пътуват из цялата слънчева система на борда на устойчивия на радиация галактически транспортен съд, който се стреми да отключи тайните на замръзналата луна на Юпитер. "

Europa Clipper ще бъде изстрелян от Флорида през октомври 2024 година, и ще пътува цели 6 години до луната на Юпитер. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР