Кошмарът започва през август 2019. Тревър Рийд, бивш американски морски

...
Кошмарът започва през август 2019. Тревър Рийд, бивш американски морски
Коментари Харесай

Осем души в килия за психично болни и кръв по стените: Тревър Рийд за престоя в руски затвор

Кошмарът стартира през август 2019. Тревър Рийд, някогашен американски морски пехотинец от Тексас, е на посетители на приятелката си Алина в Москва, когато е задържан от съветски служители на реда. 

Няколко дни преди да замине назад за Съединени американски щати, колеги на Алина провеждат празненство, на което Рийд е " окуражаван " от компанията да изпие огромно количество водка.

На връщане към у дома му прилошава, приятелите му отбиват колата и го оставят да слезе, само че американецът едвам стои на краката си и рискува да попадне под гумите на преминаващите коли. Позната на Алина се обажда на полицията, с цел да приберат Тревър в изтрезвителя.  

Вместо да излезе на независимост след няколко часа, той претърпява повече от 2 години в съветски затвор.

През април 2022 Рийд най-сетне беше върнат вкъщи след продължителни договаряния за замяна на пандизчии сред Вашингтон и Москва. 

Част от наказването си той прекарва в психиатрична клиника в Русия, като разказва прекарването в изявление за CNN като безспорен пъкъл. 

" Бяхме в една килия с още седем пандизчии. Всички те имаха тежки психически проблеми - най-малко множеството от тях. Над 50% от затворниците в тази килия бяха наказани за ликвидиране или серийни убийства, обезчестяване и ликвидиране, и така нататък Това бяха в действителност неуравновесени хора. А килията от вътрешната страна... не беше хубаво място. Навсякъде по стените имаше следи от кръв - от пандизчии, които са протегнали ръка на живота си или са протегнали ръка на живота на други пандизчии, или са пробвали да го създадат ", споделя той. 

Тоалетната в помещението е дупка в пода. Изпражнения има освен по земята, само че и по стените. 

" Имаше хора в това място, които изглеждаха като зомбита ", споделя Рийд пред CNN. От боязън, че може да бъде погубен от съкилийниците си, той не може да заспи в продължение на два дни. 

През 2020 година младият мъж е наказан на 9 години затвор по обвиняване, че показал експанзия против полицейските чиновници в патрулката. Руснаците настояват, че той е протегнал ръка на еднообразен по време на транспорта към ареста и основал риск от злополука. Родителите на Тревър провеждат настояват, че няма никакви доказателства за принуждение или друга изключителна обстановка, която да е изменила курса на патрулния автомобил в нощта на случая. 

Рийд счита, че вкарването му в психиатрията на пандиза е наказване поради непрекъснатия опит да апелира присъдата си. 

" Много хора няма да одобрят това, което ще кажа, само че аз смятах, че вярата е уязвимост. Не желаех да вардя вяра, че ще мога да се освободя по някакъв метод, с цел да не могат да ми я лишават ", споделя той пред CNN. 

Близките му не се отхвърлят от тази задача, като съумяват да провеждат среща с Джо Байдън, с цел да помолят за помощта му.  

Размяната на пандизчии става след договаряния, които не престават с месеци, доакто в това време напрежението сред Вашингтон и Москва пораства поради войната в Украйна. 

През април Джо Байдън позволява Съединени американски щати да освободи съветския жител Константин Ярошенко - някогашен водач, осъден за съучастничество в скица за трафик на кокаин от Колумбия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР