Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

"Бритиш еъруейз" и "Луфтханза" може за момент напълно за спрат полети

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Големите европейски самолетни компании " Бритиш еъруейз " и " Луфтханза " може за миг изцяло да спрат полетите си, а чешката Smartwings/Czech Airlines към този момент разгласи, че до понеделник изцяло приключва активност в Чехия за неопределен срок.

Ръководителят на английския авиопревозвач е популяризирал известие измежду чиновниците, в което се приказва за оцеляването на компанията. " Това е рецесия с световни пропорции, каквато никой от нас не познава. Моля ви, не подценявайте какъв брой съществено е всичко това за компанията си ", споделя Алекс Круз, представен от " Ройтерс ".

BA, която дружно с Aer Lingus е част от финансово стабилната група IAG, е " постоянна както в никакъв случай преди ", само че е под " голям напън ". В резултат на това " евентуално за малко време, евентуално за нескончаем интервал " ще бъдат съкратени чиновници, за което се водят диалог ис профсъюзите. Самолети ще бадът приземени, както в никакъв случай до момента, добавя Круз.

Германският водач " Луфтханза " разгласи в петък за " Ройтерс ", че възнамерява да изиска държавна помощ от няколк оевропейски държавни управления, с цел да преодолее шока от епидемията от ковид. В нейната група са и превозвачите Swiss International, Austrian Airlines и Brussels Airlines.

Днес основният изпълнителен шеф Карстен Шпор ще взе участие в среща на индустриалните босове с канцлера Ангела Меркел.

Деловият ежедневник " Ханделсблат " заяви, че в " Луфтханза " разискват всевъзможни разновидности, в това число прекъсване на съвсем всички полети за малко време.

Smartwings разгласи, че стопира полети от и до Чехия, следвайки нареждането на държавното управление в Прага да забрани изцяло влизането на чужденци в страната. Най-вероятно ще бъдат паркирани 25 самолета, т.е. към половината от самолетния парк.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (424)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР