Коронавирус най-вероятно има в България още от месец ноември, каза

...
Коронавирус най-вероятно има в България още от месец ноември, каза
Коментари Харесай

Д-р Антония Първанова: Коронавирус има в България от ноември с три пика

Коронавирус най-вероятно има в България още от месец ноември, сподели пред Дарик специалистът по здравна политика и публично здраве доктор Антония Първанова. Още тогава е имало заболели, чиито признаци изцяло съответстват с тези от Covid-19. Кривата на инфектирани през този грипен сезон демонстрира, че е имало три пика като през месец март е едвам последният.

Във всички тези пикове с изключение на заболели от грип е имало и инфектирани с ковид, счита доктор Първанова, като прецизира, че в случай че съмнителните случаи бъдат изследвани, те най-вероятно ще се окажат с антитела.

Коронавирусът циркулира в Европа още от предходната година, а към този момент има данни, които демонстрират, че в Китай той се е разпространявал още през месец май, сподели доктор Антония Първанова. Тя посочи, че в България най-вероятно Covid-19 има най-малко от ноември. Още тогава има и заболели, чиито признаци изцяло съответстват с тези на новия вирус. Такъв е и случая на жена, която се разболява след посещаване в посолството на Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР