Коронацията на Чарлз Трети доведе до производството на множество паметни

...
Коронацията на Чарлз Трети доведе до производството на множество паметни
Коментари Харесай

Коронацията на Чарлз Трети доведе до производството на множество паметни чаши и чинии

Коронацията на Чарлз Трети докара до производството на голям брой паметни чаши и чинии, каквато е традицията от епохи насам, заяви Ройтерс.

Хиляди празнични чаени чаши и чинии означават празничното събитие. Чарлз Трети ще бъде коронясан цели седем десетилетия след майка си Елизабет Втора.

 Васко Василев ще бъде концертмайстор на оркестъра за коронацията на крал Чарлз Васко Василев ще бъде концертмайстор на оркестъра за коронацията на крал Чарлз

В керамичната фабрика в Стоук он Трент в централната част на Англия производството е насочено към ръчно създадени и декорирани съдове, отдадени на коронацията.

Много сме разчувствани, планували сме да произведем повече от 100 000 бройки, сподели пред Ройтерс Стийв Бистън, индустриален шеф. Търсенето на паметни чаши и чинии е голямо.

Повече от 1500 халби, брандирани в чест на новия крал, са продадени в първия ден на продажбите, което прави този продукт вторият най-бързо продаван артикул на компанията за последните 30 години.

 В Лондон демонстрираха първите банкноти с крал Чарлз III В Лондон демонстрираха първите банкноти с крал Чарлз III

Традиция на стотици години, още от времето на Чарлз Втори, е керамичната индустрия да създава паметни чаши и чинии във връзка раждания, сватби и годишнини, свързани с монарха.

Паметните продукти имат доста дълга история в Стоук он Трент, още от 80-те години на 17-и век, разяснява Стийв Бистън. Самият крал Чарлз Трети е посещавал фабриката през 2010 година Снаха му Кейт - принцесата на Уелс, е посещавала фабриката през 2015 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР