Корнелия Нинова привлече вниманието върху себе си.Ще ви говорим за

...
Корнелия Нинова привлече вниманието върху себе си.Ще ви говорим за
Коментари Харесай

Нинова назова виновниците за блокирането на увеличението на минималната заплата

Корнелия Нинова притегли вниманието върху себе си.

Ще ви приказваме за минималната работна заплата и безобразието и парадоксът, който сътвориха " Продължаваме промяната ", ГЕРБ, " Демократична България ", " Български напредък " и Движение за права и свободи от през вчерашния ден. Продължават и през днешния ден. Това съобщи водачът на БСП Корнелия Нинова пред медии в Народното събрание, написа novini.bg.

Председателят на социалистите се обърна към работещите хора: „ Да е ясно кой блокира нарастването на минималната работна заплата на 850 лева Да е ясно и кой, с предложенията, които направиха сред първо и второ четене, де факто понижават минималната работна заплата “.

Нинова напомни предлагането на левицата, а точно 50% от междинната заплата да бъде минималната и това да влезе в действие от 2023 година

Наша грижа са работещите хора и работещите небогати, тъй като половин милион българи работят на минимална заплата и не могат да си покриват обикновените разноски, съобщи водачът на БСП и напомни, че на първо четене това предложение получи цялостна поддръжка.

„ Затова назовавам случилото се по-късно политическо двуличие “, добави тя.

„ Между първо и второ четене Политическа партия оповестиха, че желаят да се отнеме клас " прослужено време " на работещите хора. ГЕРБ предложиха 850 лева да бъде брутна минимална заплата. Това значи, че в нея се включват клас “прослужено време “, ексклузивен труд, нощен труд – всички спомагателни заплащания, които до момента се плащаха над минималната “, изясни Нинова и посочи, че когато от 850 лева се извадят всички тези спомагателни заплащания, може да се окаже, че чистият най-малък приход на хората ще падне и под настоящия от 710 лева

" Отгоре на всичко това – през днешния ден блокираха да не може да се гледа Кодексът на труда в зала. Беше отхвърлено всяко наше предложение през днешния ден да го разгледаме и да одобрим 850 лева минимална заплата от 2023 година Ние ще се борим до дъно за това предложение. Внесли сме го и в удължителния закон за бюджета “, сподели още водачът на левицата.

Нинова изясни, че с това изказване за следващ път парламентарната група на “БСП за България “ се обръщат към българските жители, с цел да знаят ясно и съответно зад кого застават и кой за чии права се бори в този парламент.

Неотстъпно ще работим за правата на служащите, работещите и работещите небогати. Абсолютно безсрамие е това, което сътвориха другите политически партии, съобщи ръководителят на БСП.

По отношение на декларацията с цели, която от " Продължаваме промяната " са изпратили до партиите Нинова разяснява: „ Четвърта точка в тази декларация е минимална заплата 50% от междинната заплата. Няма думата " брутна ", няма отпадане на класа. Между това, което са ни дали и това, което вършат през вчерашния ден и през днешния ден, има тотално разминаване “, съобщи Нинова, написа novini.bg.

Заедно с парламентарната група на " БСП за България " на конференцията участваха и представители на синдикатите, които оповестиха протестна подготвеност, в случай че предлагането на БСП не бъде признато.

„ С тях дружно ще се опитаме да решим този въпрос и да го доведем до дъно “, заключи Корнелия Нинова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР