Корнелия Нинова обяви след пленума на НС на БСП, че

...
Корнелия Нинова обяви след пленума на НС на БСП, че
Коментари Харесай

Нинова оцелява засега, но направи интрига с проект на Радев за промяна в конституцията

Корнелия Нинова разгласи след пленума на Народно събрание на Българска социалистическа партия, че няма да се коалира с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ”. Тя сподели, че от Българска социалистическа партия са срещу присъединяване на България във войната в Украйна, износа на оръжие и покупката на нови самолети.

За Българска социалистическа партия Нинова съобщи, че не са си заровили главата в пясъка и Националният съвет привиква конгрес на 11 и 12 февруари следващата година.

Ще се изготвя стратегия за съвременна лява партия. „ Хоризонтът би трябвало да се приготви за нова стратегия, за съвременна лява партия ”, добави водачът на социалистите. Сериозна ще е организационната промяна.

Нинова разясни, че е признато решение за смяна в устава като акцентира, че тя е предложила напълно нов, само че са решили да се поправи остарелия. Третото решение е да се сформира работна група, която да търси разговор с други леви обединения.

Лидерът на социалистите посочи, че е отхвърлено предлагането да се свика конгрес за оставката ѝ след две седмици.

Тя отхвърли да разяснява изказвания на членове на Националния съвет, че е виждала план на Румен Радев за смяна на конституцията. Такъв въпрос зададе Десислава Ризова от бТВ. Нинова отговори, че явно малкия екран има източници от Народно събрание на Българска социалистическа партия – по този начин в действителност отговори позитивно на въпроса, без да дава конкретика.

Решение на общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия било да не се позволяват Калоян Паргов и Кирил Добрев на съвещанието./Tribune.bg
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР