Коридор номер №8 е бил въжделение на редица поколения от

...
Коридор номер №8 е бил въжделение на редица поколения от
Коментари Харесай

Премиерът: Коридор номер №8 е бил въжделение на редица поколения от двете страни на границата

" Коридор номер №8 е бил въжделение на редица генерации от двете страни на границата. Направелнието София-Скопие-Тирана-Дурас би трябвало да бъде приоритет за Западни Балкани ". Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев при формалното разкриване на източната част от интернационалния транспортен Коридор 8, съобщи NOVA.

Служебният премиер на България Гълъб Донев дружно с македонския си сътрудник Димитър Ковачевски участват на началото на построяването на жп линията сред Куманово и Крива Паланка.

" Последиците от войната в Украйна разкриват едно от най-уязвимите места в нашия район – неразвитата, дори изчезнала инфраструктура. В изискванията на продоволствена рецесия е нужно да си осигурим директни пътища за различни доставки ", сподели министър председателят на България. 

Той посочи какъв брой значима е инфраструктурата за развиване на нашия район. " За първи път в историята на България и Северна Македония се чака в края на годината комерсиалният продан да е над 1 милиарда евро. Представете си какъв би бил обмена, в случай че имаше развита инфраструктура. Интересът за бизнеса е явен ", сподели служебният министър председател.

Целта на този кулоар е да свърже по железопътен път Черно и Адриатическо море. Връзката би трябвало да бъде построена сред София-Скопие-Дуръс и Тирана.

Церемонията идва единствено ден преди в Благоевград да бъде основан македонският клуб, който е планувано да носи името на поета Никола Вапцаров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР