Кори Гоф открай време бива сочена за бъдещото на американския

...
Кори Гоф открай време бива сочена за бъдещото на американския
Коментари Харесай

Непоколебима: Гоф прелетя на старта в Торонто и ще срещне шампионката от Уимбълдън!

Кори Гоф от много време бива посочена за бъдещото на американския женски тенис, като точно от 18-годишната тенисистка се чака да поеме щафетата от сестрите Уилямс, които вероятно по време на тазгодишния US Open ще се сбогуват със спорта. Тийнейджърката през тази година направи огромния си пробив в шампионатите от Шлема, откакто доближи финала на Ролан Гарос, само че преклони глава против международната номер едно Ига Швьонтек.

Американката през предходната седмица се завърна назад в родината си за годишното турне по пътя към Откритото състезание на Съединени американски щати, само че след триумф против Наоми Осака загуби в четвъртфиналите на надпреварата в Сан Хосе. За представителката на идната генерация време за отмора няма и още през днешния ден откри акцията си на WTA-1000 конкуренция в Торонто, където на старта срещна квалификантката Мадисън Бренгъл.

Сблъсъкът протече привидно рутинно за Гоф, която игра покрай върха на опциите в по-голямата част от дуела и закономерно победи след единствено 63 минути на корта - 6:1 6:3. Още във втория кръг обаче за международната номер 11 следва тежко тестване в лицето на шампионката от Уимбълдън - Елена Рибакина.

Тийнеджърката започва стремително и печелейки 13 от първите 15 точки в мача си обезпечи удобен пробив задатък за по-малко от 10 минути. 18-годишната американка продължи да притиска сънародничката при всяко от нейните подавания и неизбежно разполагаше с брейкболи на ретур, като оползтвори в шестия гейм и безкомпромисно затвори откриващия сет в своя изгода.

Втората част изглеждаше аналогично на преходната в началните си минути, но Бренгъл показва уменията си на корта и назад на упованията се поздрави с пробив за 2:0. Гоф мигновено отговори уместно и посредством рибрейк възвърне паритета, а след това съумя да наложи цялостна доминация на корта и отпусна единствено гейм на квалификантката, преди да стигне и до крайния триумф, който се явява първи за днешния тенис ден на шампионата в Торонто.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР