Корен от бял оман – един малко забравен природен лек

...
Корен от бял оман – един малко забравен природен лек
Коментари Харесай

Корен от бял оман и мед за изхвърляне на слузта от белите дробове

Корен от бял оман – един малко пропуснат естествен лек

В тази публикация ще ви споделим ефикасна рецепта за пречистване на белите дробове и дихателните пътища. Това е доста лечебна билка, която е леко забравена от хората, само че се употребява за подготвяне на медикаменти за лекуване на белите дробове и кашлицата.

Специално се предлага за лекуване на астма и бронхит. При суха кашлица тази билка оказва помощ за разграждането на слузта и подтиква нейното изхвърляне. Това почиства белите дробове и улеснява дишането.

Белият оман е лечебно растение, което се употребява в естествената, холистична медицина от епохи. Расте по поляни и около пътищата. Може да доближи до 2 метра, а цветовете му са жълти и припомнят на слънчоглед.

Лечебната част на растението е коренът, който има приятна миризма, само че горчив усет. Използва се най-много за подготвяне на естествени медикаменти за дихателните пътища, т.е. за пречистване на белите дробове и лекуване на кашлица. Препоръчва се за лекуване на астма и бронхит.

Етеричните масла на билката са били употребявани за лекуване на кашлица при туберкулоза, а опитът демонстрира, че коренът му подтиква лекуването на настинки, грип, пневмония, бронхит, астма и плеврит.

Може да се употребява като смес, чай, етерично масло и в композиция с други лечебни натурални артикули. Едно от добре познатите медикаменти за здравето на белите дробове и дихателните пътища е композиция от мед и корен от бял оман.

Почистете добре корена, нарежете го на части и го сложете в буркан. Трябва да напълните половин буркан от 750 мл и залейте догоре с мед.

Обръщайте буркана за няколко дни от едната страна, а по-късно от другата. След няколко дни лекарството може да се употребява и се предлага да се съхранява в хладилника.

Докато медът облекчава раздразненията в гърлото и белите дробове, оманът има антибактериално деяние и сполучливо разгражда слузта в белите дробове.

Вижте още: Премахване на слузта от белите дробове с национален лек

Консумирайте по една лъжица дневно, може и превантивно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР