Корабният гигант Maersk обяви, че временно спира всички контейнерни превози

...
Корабният гигант Maersk обяви, че временно спира всички контейнерни превози
Коментари Харесай

Корабният гигант Maersk спира да работи в Русия


Корабният колос Maersk разгласи, че краткотрайно стопира всички контейнерни транспорти към и от Русия, задълбочавайки изолацията на страната. Западът наложи тежки икономинически наказания на страната, които стартират да блокират стопанската система ѝ. Това принуди доста компании да спрат вложения за десетки милиарди евро.

Ограниченията затвориха въздушното пространство в Европа за съветски самолети, изключиха някои съветски банки от световната финансова мрежа SWIFT и ограничиха способността на Москва да употребява своите 630 милиарда $ в задгранични запаси.

Енергийните компании BP и Shell оповестиха, че изоставят капиталови позиции за милиарди долари, до момента в който водещи банки, самолетни компании, производители на коли и други понижиха доставките, прекратиха партньорствата и нарекоха дейностите на Русия неприемливи.

" Бих очаквал да видя голям брой сходни известия през идващите няколко дни “, сподели Соня Ковал, президент на Zevin Asset Management в Бостън, представена от " Ройтерс

Корабният колос Maersk, който оперира по направления за контейнерни транспорти до Санкт Петербург и Калининград в Балтийско море, Новоросийск в Черно море и Владивосток и Восточный на източното крайбрежие на Русия, съобщи във вторник, че всички контейнерни транспорти до Русия ще бъдат краткотрайно спрени.

Нефтените колоси TotalEnergies, Shell, BP и норвежката Equinor оповестиха, че изоставен позициите в съветската енергийната промишленост. Американските компании за разплащателни карти Visa Inc и Mastercard Inc стопираха достъпа на голям брой съветски финансови институции до мрежата си.

Големите софтуерни компании към момента жонглират с апелите за затваряне на услугите си в Русия с обяснението, че това би блокирало гласовете на несъгласните против войната. Компанията майка на Фейсбук Meta Platforms Inc (FB.O) ще ограничи достъпа до съветските държавни медии RT и Sputnik на своите платформи в целия Европейски Съюз. YouTube блокира канали, свързани с подкрепяните от съветските държавни медии RT и Sputnik в цяла Европа

Късно в понеделник Warner Bros разгласи, че е отсрочено даже стартирането на новата серия на " Батман " по съветските екрани. Walt Disney Co (DIS.N) разгласи, че ще спре стартирането на театрални филми в Русия.

Големите производители на коли и камиони, в това число Volvo и GM, прекъснаха износа за Русия. Ford Motor (F.N), който има 50% дял в три съветски завода, не разяснява всъщност проектите си.

Някои западни компании с огромна експозиция към Русия към този момент означиха сериозен спад на акциите. Finnair загуби една пета от цената си, откакто отдръпна вероятността си за 2022 година на фона на затварянето на въздушното пространство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР