Корабът Царевец в момента.Тече, всичко тече времето няма бряг и

...
Корабът Царевец в момента.Тече, всичко тече времето няма бряг и
Коментари Харесай

Тече, всичко тече… Корабът на Васко да Гама от село Рупча още плава

Корабът " Царевец " сега.
Тече, всичко тече времето няма бряг и ни влече. Няма по какъв начин. Всеки е гледал сериала „ Васко да Гама от село Рупча “. Текстът на песента, изпълнена от Асен Кисимов, незабавно изплува от спомените ни. Много от нас мечтаеха да плават в намерено море. Запалени от приключенията на Васко. Палавникът бяга от у дома и се вмъква скрито на кораба, на борна на който е неговият татко, а съвсем цялото деяние в лентата се развива на там.

Каква обаче е ориста на кораба „ Царевец “, където е сниман съвсем

Големият кораб е пуснат за първи път в морето под името „ Скандинавия “ през 1979 година Започва фериботни транспорти в Средиземно море, а за първи път българският байрак е повдигнат през 1982 г, когато компанията производител го продава на Българския морски флот.

В комерсиалния флот на България корабът „ Царевец ” служи до 1988 година, след което е препродаден на английска компания, която го преоборудва в пътнически ферибот. Под имената „ Фиеста ”, „ Фантазия ”, „ Стена Фантазия ” фериботът плава в Ламанша.

През 2005 година в Гданск е ремонтиран главно и плава в Балтийско море под полски байрак с името „ Вавел ”. С това име корабът плава и до през днешния ден. Но без Васко да Гама на борда.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР