Корабът се насочва към СомалияИндийски военноморски кораб, специално разгърнат за

...
Корабът се насочва към СомалияИндийски военноморски кораб, специално разгърнат за
Коментари Харесай

Индийски военен кораб е прихванал пленения Руен с 8 българи на борда

Корабът се насочва към Сомалия

Индийски военноморски транспортен съд, особено разпрострат за антипиратски патрул, сполучливо е прехванал отвлечения български товарен транспортен съд „ Руен " в ранните часове на 16 декември. Това заяви индийския боен флот, на който се базира „ Times of India ", съобщи Нова тв.

Преди това бе обявено, че индийски боен аероплан е летял над кораба след отвличането му.

Флотът на Индия насочи своя военноморски патрулен аероплан, който прави наблюдаване в зоната, в патрул против пиратството в Аденския залив, с цел да локализират и оказват помощ на „ Руен ".

Макар и прихванат, отвлечения българския транспортен съд „ Руен " в този момент се насочва към бреговата линия на Сомалия, заяви индийската телевизия NDTV. Плавателният съд е под малтийски байрак, а деветима българи са част от екипажа му, измежду който има също моряци от Ангола и Мианмор. Плавателният съд бе похитен в Арабско море.

Според сигнала за помощ на борда са се качили шестима незнайни лица. Корабът се е насочвал към Сомалия след нападението в четвъртък. Първоначално имаше подозрения, че отвличането е дело на йеменската бунтовническа формация хути, само че след това се обясни, че то е дело на пирати. Залавянето на плавателния съд е първото огромно нахлуване от сомалийски пирати от 2017 година насам, след напъните за битка против пиратството на няколко страни, осуетили сходни набези в Аденския залив и Индийския океан.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР