Координаторът на парламентарната група на управляващите в Албания социалисти Таулант

...
Координаторът на парламентарната група на управляващите в Албания социалисти Таулант
Коментари Харесай

Управляващите в Албания социалисти внесоха проекторезолюция, осъждаща геноцида в Сребреница

Координаторът на парламентарната група на ръководещите в Албания социалисти Таулант Бала внесе в Народното събрание проекторезолюция, в която се осъжда геноцидът в Сребреница, заяви организация МИА.

Документът ще бъде разискван и гласуван на особено съвещание на 7 юли, няколко дни преди 11 юли, който се отбелязва като Ден в памет на геноцида в Сребреница.

На съвещанието ще бъдат поканени представители на държавното управление на Босна и Херцеговина и родственици на жертвите на геноцида, заяви Бала.

С резолюцията, която съдържа няколко точки, се удостоверява позицията на Народното събрание на Албания, че " отричането на геноцида, осъществен против босненското население в Сребреница от страна на босненските сръбски сили, е нарушаване на интернационалното право и подтиква феномена на безотговорност на военните закононарушения ".

Преди два месеца опозиционните депутати от Демократическата партия на Сали Бериша се пробваха да включат в дневния ред на Народното събрание своя проекторезолюция, само че тя бе отхвърлена на съвещание на координаторите на парламентарните групи.

Бериша упрекна тогава премиера Еди Рама, че " играе играта на сръбския президент Александър Вучич " с това, че не е присъединил проекторезолюцията в дневния ред.

" Гласуването на новата резолюция може да се счита за политически ход на болшинството на Еди Рама, защото датата, на която е определена да бъде гласувана, съответствува с деня на всеобщия митинг, призован от Сали Бериша ", прави оценка телевизия Топ ченъл.

По-рано Сали Бериша разгласи, че на 7 юли ще се състои най-масовият до момента протест срещу държавното управление, който ще бъде " интродукция " в по-нататъшни митинги.

Бала добави, че скоро ще бъде препоръчана и резолюция, в която да се осъди сръбският геноцид в Косово.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР