Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта са намерени при митническа

...
Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта са намерени при митническа
Коментари Харесай

Контрабандно оборудване за яхти за над 100 бона заловиха бургаски митничари

Контрабандно съоръжение и обзавеждане за яхта са открити при митническа инспекция на пристанище Бургас, оповестиха от Агенция " Митници ". 
Стоките са открити в тайници на два контейнера, идващи от Китай за адресат в България. Случаят е в границите на интервенцията по противопоставяне на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност " и Националната организация за приходите.
На 1 май митнически чиновници селектират по метода „ разбор на риска “ за примитивен надзор няколко контейнера, идващи от Китай. 
При единия от контейнерите е открито двойно дъно, а при другия - тайник в страницата. В тях митническите чиновници разкрили шест палета и три бидона, цялостни с разнообразни артикули. Установено е, че укритите артикули наброяват 2053 продукта от 144 разнообразни типа. Наред с битови артикули като чинии, принадлежности и друга посуда, дребни домашен електроуреди, столове, пуфове, чадъри за слънце и други, са открити и разнообразни продукти, представляващи механично и електронно съоръжение за яхта, разнообразни профилирани измервателни принадлежности и принадлежности.
По първични данни цената на откритите контрабандни артикули, измежду които доминира яхтеното съоръжение, е над 100 000 лв.. 
Работата по случая продължава.
В края на март близо 170 кг кокаин бяха открити в резервоар с банани на бургаското пристанище.  Контейнерът беше част от товар, дошъл от пристанище Еквадор с контейнеровоз " Мадисън 2 ". Пътувал е по маршрута Еквадор - Панама - Малта - Джоя Тауро - Пристанищен комплекс Бургас. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР