Консумацията на алкохол лесно може да се обясни като резултат

...
Консумацията на алкохол лесно може да се обясни като резултат
Коментари Харесай

Четири причини, които ни карат да пием алкохол

Консумацията на алкохол елементарно може да се изясни като резултат от хилядолетни ритуали и навици. Замисляли ли сте се обаче за какво в действителност избирате да пиете? На базата на претекстовете, подтикващи хората да протягат ръка към чашката, откриватели от Австралия извеждат четири съществени вида пиячи, написа в. "Дейли мейл ".

По-доброто схващане на потребностите във връзка с алкохола може да помогне за поощряване на хората да пият по-малко или най-малко да го вършат по по-щадящ метод, считат създателите на проучването от университета "Ла Троуб " в Австралия.

В персонален проект всеки може да изтъкне куп претекстове за какво избира да пие, което прави по-трудно научното схващане на аргументите. Все отново науката разполага с така наречен мотивационен модел за приложимост на алкохол, съгласно който хората пият, тъй като чакат по-късно да се почувстват по друг метод.

В частност моделът изяснява, че индивидите разчитат на алкохола да увеличи позитивното чувство и да понижи отрицателното. Мотивацията се обуславя и от фактори, свързани с психическа премия. Те могат да бъдат вътрешни, да вземем за пример възстановяване на мечтано прочувствено положение, или външни, да вземем за пример търсене на обществено утвърждение.

Въз основа на това и имайки поради останалите фактори, играещи роля в потреблението на алкохол - генетика, темперамент, заобикаляща среда, австралийските експерти извеждат четири категории.

Според тях хората пият главно, с цел да се усещат по-добре (защото е вълнуващо), с цел да се оправят (да не помнят паниките си), от обществени съображения (за да се забавляват и да празнуват) и от конформистки съображения (за да се впишат в заобикалящата ги среда).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР