Конституционна реформа на думи, а по същество - абсолютна юридическа

...
Конституционна реформа на думи, а по същество - абсолютна юридическа
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Конституционна реформа на думи, а по същество - абсолютна юридическа неграмотност, нито един глас от „БСП за България“


Конституционна промяна на думи, а всъщност - безспорна юридическа неначетеност, която ще вкара и правосъдната система, и структурите на държавните институции в още по-голям безпорядък, нито един глас от „ Българска социалистическа партия за България “, съобщи Корнелия Нинова при дебата по измененията в главния закон, които Народното събрание разисква на първо четене.
Това, което оферирате, няма детайл на публичен контракт, тъй като нито една професионална, гражданска конструкция не го поддържа. Защо се гаврите с Конституцията, попита от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Това, което оферирате, е политическа мизерия, посочи тя.
Днес, по думите ѝ, се случва безспорен казус, откогато съществува Народното събрание (НС) в България, тъй като са се чули близо 50 негативни мнения по този законопроект и нито едно позитивно от професионалните гилдии. Не го поддържа и нито една гражданска конструкция, добави Нинова.
Докладът на комисията по конституционни въпроси е „ предварителна неоправдателна присъда, преди да е влезнал обвиненият, той ви отряза главите “, разяснява още водачът на Българска социалистическа партия. Изненадана съм, продължи Нинова, че ръководителят на комисията Радомир Чолаков в отчета се базира на една идея „ аргумент дета “, която е т.нар реалистка школа в интернационалното право и значи отбрана и отстояване на националния интерес. Да се позовавате на отбрана на националния интерес е насмешка с тежестта на българското Народно събрание – не отбрана, а посягане на националния интерес, е текстът, който разрешава двойно поданство за висши държавни постове, посочи политикът. Никога няма да подкрепим висши държавни постове да се заемат от хора с двойно поданство, безапелационна е Нинова. 
Никой не загатва, че сменяте националния празник, текстът е в плана, един от вносителите най-малко да излезе и да каже, че сред двете четения ще бъде оттеглено, такива подсказки се чуха от Борисов, къде е, да пристигна и да каже, продължи тя. Това също е посягане върху националния суверенитет, изясни Нинова.
За служебното държавно управление – тръгнахте с огромната кошница да ограничите подобен кабинет, водени от справедливи аргументи, само че приключвате с празни ръце, тъй като оферирате единствено служебният министър председател да бъде избиран сред ръководителите на Българската национална банка (БНБ), Конституционния съд и Сметна палата, уточни Нинова. И обясни, че работата на един длъжностен кабинет зависи единствено от неговите пълномощия, а там няма оферти. Истинското решение е да бъде записано, че пълномощията на служебния кабинет се дефинират със специфичен закон за служебния кабинет, предложи водачът на Българска социалистическа партия.
По думите ѝ създателите на законопроекта потеглят с провал и във връзка с правосъдната промяна, тъй като оферират неща, които са от компетенцията на Велико Народно заседание (ВНС). С какви искания тръгвате, че вършиме промени в Конституцията, откакто тръгвате с нарушение на главния закон на страната – приемате ремонти, които са тематика на Велико народно събрание, някои от тях евентуално ще бъдат оспорени пред Конституционния съд, обърна се към създателите на плана Нинова. 
Кое предложение взема решение тематиката „ правдивост “ в българското правораздаване, тези оферти са следващият опит да се овладее правосъдната система, заключи тя. 

Българска телеграфна агенция

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР