Консорциум от китайски компании и правителството на автономната сръбска република

...
Консорциум от китайски компании и правителството на автономната сръбска република
Коментари Харесай

Китайци ще строят магистралата между Босна и Сърбия

Консорциум от китайски компании и държавното управление на самостоятелната сръбска република в Босна подписаха в четвъртък договорка за заем от 350 милиона марки (190.5 милиона долара) за построяването на сектор от северна автомагистрала, свързваща района със Сърбия.

China Overseas Engineering Group Co Ltd. и China Tiesiju Civil Engineering Group Co Ltd., благодарение на China Construction Bank, ще възнамеряват, построят и финансират 17-километровия сектор сред Бръчко иБиелина, сподели министър-председателят на Република Сърбия Радован Вискович, представен от Ройтерс.

Република Сръбска желае да построи съвременна автомагистрала, свързваща по-голямата част от нейната територия със Сърбия - неин политически съдружник и максимален търговски сътрудник.

Тя се обърна към китайски вложители, откакто Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) отхвърли да поддържа плана, който съгласно нея не е от витално значение, написа Ройтерс.

15-годишният заем ще има тригодишен гратисен интервал и петгодишна гаранция, сподели Вискович, който отхвърли да даде детайлности за заема, като сподели, че зависи от китайските сътрудници.

Финансирането за сектора от автомагистралата, плануван да свърже основния град на района Баня Лука със сръбската столица Белград, не включва Данък добавена стойност.

През август районното държавно управление подписа договорка за 650 милиона марки с China State Construction Engineering Corp. Ltd. за създаване на 33-километров сектор от същата автомагистрала в Северна Босна.

съвсем седем години, откакто подаде молба за това в Брюксел, само че не е почнала договаряния.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР