Консервативен полски вестник обяви, че ще разпространява стикери, обозначаващи зони,

...
Консервативен полски вестник обяви, че ще разпространява стикери, обозначаващи зони,
Коментари Харесай

Полски вестник ще издаде стикери за "зони без ЛГБТ"

Консервативен полски вестник разгласи, че ще популяризира стикери, обозначаващи " зони, свободни от ЛГБТ ", в идващия си брой.

Решението на седмичника с тираж към 110 хиляди броя към този момент бе подложено на критика от американското посолство във Варшава, защото стикерите биха насърчавали ненавист.

Според редактора на вестника обаче и неговото мнение, и това на посланика би трябвало да бъдат уважавани, съобщи Би Би Си.

Става въпрос за броя, който ще излезе другата седмица. В " Туитър " редакторът Томаш Сакевич насипа, че " активизмът в гей придвижването не прави който и да било по-толерантен. "

#StrefaWolnaOdLGBT#naklejka#LGBT wkrótce wraz z " Gazetą Polską " #GazetaPolskapic.twitter.com/EWB3FMpIY8
— Gazeta Polska (@GPtygodnik) July 17, 2019

" Поляците обичат свободата и познават думата приемливост от епохи. Затова те поддържаха възхода на Съединени американски щати, " продължи той.

Павел Рабей, заместник-кмета на Варшава, обаче счита да отнесе случая до прокуратурата. " Германските фашисти са създавали зони, свободни от евреи, " написа той в " Туитър ". " Както можете да видите, тази традиция намира почтени почитатели, този път в Полша " и то под опеката на ръководещата партия и епископите.

" Уважаваме свободата на словото, само че би трябвало да се обединим на страната на полезности като разнообразието и толерантността, " написа американският дипломат Джорджет Мосбакър.

" Газета полска " поддържа консервативната ръководеща партия " Право и правдивост ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР