Конгресът на САЩ одобри нов законопроект за разходи за отбрана

...
Конгресът на САЩ одобри нов законопроект за разходи за отбрана
Коментари Харесай

Сенатор републиканец в САЩ: Китай се готви за Трета световна война

Конгресът на Съединени американски щати утвърди нов законопроект за разноски за защита в размер на 740,5 милиарда $ , отменящ ветото на президента Тръмп, а сенатор предизвести за " Третата международна война " с Пекин .

Сенатът в петък гласоподава с 81 на 14 гласа, задоволително, с цел да анулира президентското несъгласие, наложено от Тръмп. След като законът има несъгласие от президента, той изисква анулация на болшинство от две трети в Конгреса.

Това е реализирано посредством междупартиен алианс от демократи и републикански депутати .

Законопроектът включва петгодишна самодейност за тихоокеанско въздържане от 18,5 милиарда $ за усилване на американското военно наличие в Тихия океан.

Напрежението сред Съединени американски щати и Китай нараства в този район, като Съединени американски щати отхвърлят да одобряват претенцията на Пекин за суверенитет над Южнокитайско море.
 US Сенатът гласоподава военния бюджет
US Сенатът гласоподава военния бюджет

Очаква се ветото на Тръмп да бъде преодоляно

Новото законодателство , което доближи 4500 страници е направено от комитета на въоръжените сили на Сената . Неговият ръководител, сенаторът републиканец Джеймс Инхоф, съобщи, че Пекин се приготвя за " Третата международна война " в Южнокитайско море.

Той добави: " Ние сме в най-опасната обстановка. "

Джак Рийд, демократ , който е в комитета за въоръжени сили на Сената, повтори това мнение .

Той разяснява: " За първи път в действителност се отдръпнахме и казахме: Имаме нова опасност, която се надига в Тихия океан . Трябва да имаме повсеместен взор. "

Законът за защитата е първият път, когато президентско несъгласие е анулирано по време на ръководството на Тръмп. Тръмп възрази против законодателството , защото то лимитира опциите му да изтегли американски войски от Афганистан и Европа и не отстранява отбраната на огромните софтуерни компании .

Законът разрешава и преименува американски военни бази , които сега носят имената на водачи на Конфедерацията от гражданската война.
 Япония приканва Байдън да бъде мощен в поддръжка на Тайван против нападателен Китай
Япония приканва Байдън да бъде мощен в поддръжка на Тайван против нападателен Китай

Тайван е " алена линия "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР