Конгресът на БСП: Скандали и тежки обвинения между другарите“ на

...
Конгресът на БСП: Скандали и тежки обвинения между другарите“ на
Коментари Харесай

Конгресът на БСП: Скандали и тежки обвинения между „другарите“ на Нинова


Конгресът на Българска социалистическа партия: Скандали и тежки обвинявания сред „ другарите “ на Нинова. Кирил Добрев подава тъжби, че не е позволен в залата, а оставката на Корнелия Нинова няма да се преглежда.
Българска социалистическа партия открива национална акция за поддръжка
на потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия. „ Искаме да призовем европейските институции в доста бърз порядък да блокират глобите против Сирия, с цел да им помогнем пълноценно “, съобщи лидерката на социалистите Корнелия Нинова при започване на съвещанието на конгреса, оповестява „ “.
Над 70% от преброителите на конференцията
са заменени, ядосаха се в залата и се възмутиха, че това не е обяснено в този момент. На съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия през вчерашния ден са одобрени плановете за работни органи, а малко по-рано с 550 за и 7 срещу и конгресът удостовери решението, настоя обаче Свиленски.
На делегатите не е раздаден импортирания план
за резолюция на конгреса от Сергей Станишев, Георги Пирински, Велислава Дърева, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов и други Това провокира недоволството на Жаблянов, който упрекна управлението в цензура. „ Нали за това сме се събрали, с цел да разясняваме ориста на партията “, изясни той. Във импортираната резолюция се желае конгресът
да установи оставката на Нинова.
Жаблянов изиска още 2 микрофона в залата, а след него делегатка изиска още 400 стола, тъй като толкоз липсват досега, в случай че се записват и останалите делегати.

„ Докога ще се преструваме, че вървим по верния път, до момента в който сме изгубили посоката, докога ще се оправдаване за оправдаване за неуспехите си. Вината я носим всички, само че постоянно водачът носи отговорността. Истинският водач умее да печели борби, само че умее и да предава резултата “, скочи
още в самото начало Петър Витанов.
„ Когато нямате героизъм след съвсем една разпродажба, тогава идва революцията и съпротивата “, съобщи Витанов. Искам първа точка от дневния ред да бъде преустановяване на пълномощията на ръководителя.
„ Около 9 делегати са
отстранени и са пуснали тъжба, да им се възвърне правото да участват на конгреса, тъй като това е противоуставно. Не може Националният съвет да трансформира решение на конференциите “,
сподели пък Петър Мутафчиев.
„ Как си представяте – през целия ден да обсъждаме въпроса за водача, а кой ще съставлява партията на изборите. Това е опит за атентат против Българска социалистическа партия за изборите и няма по какъв начин да мине “, съобщи Румен Гечев.
„ Това го чухме и през април, и през юни.
Обръщам се към управлението – тогава вие спечелихте конгрес, а Българска социалистическа партия загуби избори. Сега ви приканвам – откажете се да печелите този конгрес, с цел да може Българска социалистическа партия да завоюва изборите “, включи се и сужебният министър на правораздаването Крум Зарков.
„ Не може изявленията да се преглеждат
като атентати. Именно това говорене ни докара до това положение – без човешко говорене, и това е една от аргументите Българска социалистическа партия през днешния ден да е слаба “, сподели Жаблянов.

„ Грозно е една част да са тук, няма ред и логичност едни да са тук, други извън. Националният съвет да приключва пълномощия на делегати. Ако желаете полемика, която да води напред, тези хора би трябвало да бъдат позволени в залата “, прикани Валя Богданова, която дълго време
беше ръководител на Контролната комисия.
„ Не скачайте, когато някой желае оставка. На предходното съвещание ние направихме нещо смешно – Нинава няколко пъти сподели, че подава оставка, а по-късно на съвещание, на което тя не беше, някои приятели споделиха, че не я установяват. Оставката не е оттеглена и я има и конгресът може да свърши своята работа “, сподели Богданова. „ Българска социалистическа партия има проблем и той не е този. Хайде да стартираме да се харесваме, по какъв начин ще отидем на избори “, прикани тя.
По предложение на Атанас Зафиров
се гласоподава полемиката да бъде прекъсната.

Жаблянов оспори броене на гласоподаване, а Свиленски подреди да му изключат микрофона. А при един от блоковете делегати напряко се развикаха, когато бе разгласен резултата им.

В края на гласуването се оказа, че делегатите към този момент са
с 200 повече от записаните в началото.
Предложението на Зафиров бе подкрепено от 537 души, 221 бяха срещу, а 17 се въздържаха.

В последна сметка дневният ред бе признат с 524 гласа, 237 срещу и 21 въздържали се. А делегати от Перник и Хасково бяха на косъм от конфликт поради представянето на резултатите.

„ Аз като член на Българска социалистическа партия имам право да стигна до Секретариата и да входирам своите тъжби, а те са за недопуснатите делегати “, съобщи пред публицисти Кирил Добрев. Той акцентира, че главната му партийна организация, и конференцията го е издигнала за пратеник
и желае да влезе вътре, където е неговото семейство.
„ Включително и конференцията в Нови Искър удостовери моето участие, в това число мина и една година от наказването, в това число има и две правосъдни решения, само че очевидно госпожата от Мизия няма предпочитание да ме види на Конгреса “, съобщи Добрев.
„ За страдание аз съм направил доста повече
конгреси от нея и зная по какъв начин да стигна до залата и в този момент отивам до Секретариата да внеса своите тъжби “, добави още той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР