Симулират сблъсък са кораби и нефтен разлив в река ДунавСимулация

...
Симулират сблъсък са кораби и нефтен разлив в река ДунавСимулация
Коментари Харесай

Симулират сблъсък на кораби и нефтен разлив в река Дунав

Симулират конфликт са кораби и нефтен разлив в река Дунав
Симулация на конфликт на два кораба и нефтен разлив по река Дунав ще бъде направена през днешния ден като част от обучение. То ще се разиграе в акваторията на Пристанищен терминал „ Русе-Запад “ и се провежда по предписание и под управлението на регионалния шеф Драгомир Драганов и е ориентирано към проиграване и инспекция актуалността на Областния проект за отбрана при бедствия в частта му, касаеща характерна заплаха от нефтени разливи, зародили при произшествия, свързани с корабоплаването по река Дунав и/или бреговата инфраструктура.
Целта е да се усъвършенства координацията и взаимоотношението сред всички институции
при възможна нужда от ограничение и очистване на нефтен разлив. По време на учението се планува да се направи симулация на случай, породен от стълкновение при разминаване сред индивидуален моторен транспортен съд и моторен транспортен съд, тласкащ танкер-баржа в акваторията на пристанище Русе при речен км. 497,000.
В резултат на злополуката ще се е получила пробойна в региона на товарното помещени
е на танкер-баржата, което е довело до приключване на част от товара – дизелово гориво. За задачата се планува в реката да се спуснат бонови заграждения, които да предотвратят по-нататъшно замърсяване. Ще бъде оповестено и отчасти бедствено състояние. „ Подобни мероприятия са доста значими, тъй като дават опция да се види къде има слаби звена в организацията и при настъпване на вероятно сходно събитие да можем да ги отстраним и да реагираме по най-правилния метод “, разяснява Драганов.
В рамките на учението ще се организира и здравна евакуация на потърпевшо лице.
Организаторите прецизираха, че  по време на учението няма да се подхващат никакви действия, водещи до действително замърсяване на реката.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР