Композиторът Ханс Цимер заяви, че ако филмът "Дюн" бъде отличен

...
Композиторът Ханс Цимер заяви, че ако филмът "Дюн" бъде отличен
Коментари Харесай

Ханс Цимер: Aко Дюн получи Оскар, ще е за Дени Вилньов

Композиторът Ханс Цимер съобщи, че в случай че филмът "Дюн " бъде отличен с премия Оскар, то тя ще е за режисьора Дени Вилньов, заяви Ройтерс.

Музикантът има общо 11 номинации от американската Академия за кинематографично изкуство и просвета, като е получил едно отличие - за "Цар Лъв " през 1994 година Тази година той е измежду претендентите за Оскар за истинска музика към "Дюн ".
Кой е вашият любимец за най-хубав филм на Оскарите?-->
Белфаст

CODA: Дете на глухи родители

Не поглеждай нагоре

Карай колата ми

Дюн

Методът „ Уилямс

Лакрицова пица

Улицата на кошмарите

Силата на кучето

Уестсайдска история

Нито един от изброените

Резултати

Холивудският деец Цимер счита, че неговата номинация наподобява друго, откакто Вилньов не е включен измежду кандидатите за Оскар в категорията за най-хубав режисьор.

"Сърцето ми е разрушено поради моя другар ", споделя Ханс Цимер в изявление за Ройтерс. "Но мога с ясно схващане и с огромна чест да кажа… че съм номиниран поради неговата работа и поради работата на всички към мен и в случай че някой от нас завоюва нещо, то всичко е в негово име, всичко е за него ".

За немския композитор "Дюн " постоянно е бил проект-мечта. От тийнейджърските си години той е бил обожател на междугалактическата приказка на писателя Франк Хърбърт, сходно на Вилньов.

"Едва когато Дени доста безшумно ме пита един ден дали съм чувал в миналото за книга, озаглавена "Дюн ",… някак си ме обхвана подобен тийнейджърски възторг като кученце, преследващо своята опашка ", сподели Цимер.

За да сътвори тон, които не са от този свят, той прави звучност на синтезатор и по-късно желае от ваятел да го пресъздаде посредством разнообразни форми и метали.

Филмът "Дюн ", в който вземат участие Тимъти Шаламе, Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън, Зендая, Хавиер Бардем, Джейсън Момоа и други, получи 10 номинации за премия "Оскар ", само че главно в механически категории. Най-престижните оценки в света на киното ще бъдат раздадени на 27 март.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР