Комплекс от мерки за безопасност предприема полицията във връзка с

...
Комплекс от мерки за безопасност предприема полицията във връзка с
Коментари Харесай

Драконовски мерки за 8 декември в Кърджали! Партитата с до 15 човека, на пътя ще гъмжи от полиция

Комплекс от ограничения за сигурност подхваща полицията по отношение на идния студентски празник предпеиемат в Кърджали. В дните преди и след 8 декември са планувани профилирани полицейски интервенции в региона за засилен надзор по спазването на противоепидемичните ограничения и сигурността при пътешестване, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в родопския град. Съвместно с други институции ще се правят инспекции за съблюдаване на ограничението  при събирания и тържества от частен темперамент, като допустимият брой присъстващи да е не повече от 15 индивида. Собствениците и шефовете на хотелски комплекси, къщи за посетители, хижи и други авансово ще бъдат предизвестени да съблюдават прецизно разпоредбите при образуване на тържества, а също и ограниченията за пожарна сигурност.

Вторият акцент в ограниченията за 8 декември е обвързван с запазване на публичния ред и безвредно придвижване по пътищата с оглед упования натоварен трафик. Засилен ще е контролът по следните посоки: ръководството на МПС след приложимост на алкохол и наркотични субстанции или техни аналози, определяне на неправоспособни водачи, техническа редовност на колите, съществуване на годна застраховка „ Гражданска отговорност “.

Проверки са планувани и по отношение на продажбата и потреблението на пиротехнически произведения.

В интервала от 6 декември до 9 декември ще бъде проведено полицейското наличие в регионите към обектите, където ще се провеждат  събирания и тържества. При претрупан трафик полицейски чиновници ще контролират и подкрепят на придвижването по пътищата.

От отдел „ Охранителна полиция “ в ОД на МВР-Кърджали приканват жителите, които виждат непозволено държание, съмнителни лица, или станат очевидци на нарушавания на публичния ред и разпоредбите за безвредно придвижване, неотложно да алармират на тел.112 или в най-близкото полицейско ръководство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР