Компанията за управление на веригата за доставки Flexport заяви, че

...
Компанията за управление на веригата за доставки Flexport заяви, че
Коментари Харесай

Flexport ще съкрати 20% от персонала един месец след промяната на главния изпълнителен директор

Компанията за ръководство на веригата за доставки Flexport съобщи, че възнамерява да освободи 20% от работната си мощ в петък, единствено един месец след безредна промяна на основния изпълнителен шеф, която се разигра частично в обществените медии.

В записка до чиновниците Райън Петерсън, основен изпълнителен шеф на Flexport и неин създател през 2013 година, сподели, че решението на компанията да редуцира личния състав е взето, с цел да помогне на Flexport да се върне към доходност, без да покачва цените.

Съобщението на Петерсън идва единствено седмици след комплициран преход към старши екип. Той се върна към ролята си на основен изпълнителен шеф предишния месец, откакто Дейв Кларк, някогашен изпълнителен шеф на Amazon, който пристигна преди година като основен изпълнителен шеф, разгласи оставката си.

Скоро след завръщането на Петерсен минимум шестима чиновници на високо равнище, наети от Кларк, са уволнени, съгласно няколко медийни известия.

Миналия месец Petersen също разгласи, че Flexport ще анулира неизпълнените предложения за работа дни преди някои претенденти да стартират работа.

„ Дълбоко скърбя за тези хора, които чакаха да се причислят към нашата компания и няма да могат да го създадат сега “, написа Петерсен в обществените медии. „ Объркано е. Но няма метод да го заобиколите.

Петерсен също написа, че „ няма визия за какво 75 души са подписали да се причислят “ и че 200 отворени разгласи за работа на уеб страницата на Flexport също ще бъдат анулирани, до момента в който компанията „ подреди къщата си “.

В своята записка, обявяваща съкращенията от петък, Петерсен сподели, че той и неговият управителен екип през предишния месец „ оцениха всяка роля в компанията и връзката й с решаването на значими проблеми на веригата за доставки за нашите клиенти. “

„ Ние сме уверени, че това понижаване на силата няма да повлияе на потребителско преживяване, което предоставяме на нашите клиенти през днешния ден “, сподели той.

Това е второто известие за всеобщо уволняване тази година от Flexport, която е набрала над 2 милиарда $ от компании за рисков капитал.

През януари компанията уволни 20% от световната си работна мощ или към 600 души. По това време Flexport съобщи, че намаляването на личния състав е резултат от „ макроикономически спад, който е засегнал бизнеса по целия свят “.

Алисън Мороу от CNN способства за репортажа

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР