Компанията за облачни CRM решения Salesforce предприе мащабни съкращения на

...
Компанията за облачни CRM решения Salesforce предприе мащабни съкращения на
Коментари Харесай

Тази компания съкрати 8000 души... но пък плаща милиони на холивудска звезда

Компанията за облачни CRM решения Salesforce предприе огромни съкращения на личния състав си, а в това време заплаща милиони долари всяка година на холивудската звезда Матю Макконъхи, написа Futurism. Според изявления в американски медии висшият мениджмънт на компанията е канил известните си другари дори на събрания, на които са били вземани значими стратегически решения.

Какво се случи : Salesforce, сходно на множеството софтуерни компании, реализира доста високи резултати по време на пандемията, само че след нея и след утежняването на икономическите индикатори търсенето стихна и най-малко съгласно управлението се оказа, че има повече хора, в сравнение с работа. Така 8000 души се оказаха непотребни.

" Не е прелестно да би трябвало да кажеш " Довиждане " на хора, които в доста случаи са твои другари и имаш връзки с тях, само че в последна сметка триумфът на бизнесът е най-съществен ", съобщи съоснователят на Salesforce Дейвид Бенйоф пред WSJ. Както се оказва, има значение кой на кого е другар.
 Salesforce редуцира 10% от чиновниците си и затваря офиси
Salesforce редуцира хиляди и затваря офиси

Поредна софтуерна компания е в усложнение след пандемичния растеж

Детайли : В собствен материал вестникът разкрива, че 10 млн. $ от Salesforce всяка година отиват в джоба на артиста Матю Макконъхи. Той е " креативен консултант " на компанията.

Това, че Макконъхи е " на заплата " в Salesforce не е тъкмо изненада - той постоянно взе участие на нейни събития (включително и дружно с разкрилия любовта си към технологиите рапър will.i.am) и се снима в рекламите ѝ.
 По какво проличава, че ни грозят съкращения и по какъв начин да се подготвим
По какво проличава, че ни грозят съкращения и по какъв начин да се подготвим

" Метлата " във всяка компания е друга, само че признаците са прекомерно сходни

Той обаче е освен това от дипломат на марката. Източник на FT вътре в компанията наскоро описа, че известните другари на Бенйоф постоянно са били канени от него на " стратегически полемики " и дори на такива от най-високо ниво.

От друга страна : За Бенйоф могат да се кажат много неща, само че въпреки всичко би трябвало да отбележим, че през годините много се е старал и чиновниците му да се усещат като звезди. Неговият метод за реализиране на това - скъпи корпоративни събития, в това число на първокласни местоположения.

Друга тематика е дали и това не е спомогнало за актуалното положение на финансите на Salesforce...
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР