Компанията SpaceX обяви, че отлага пускането на своите туристически полети

...
Компанията SpaceX обяви, че отлага пускането на своите туристически полети
Коментари Харесай

SpaceX отлага първия туристически полет до Луната

Компанията SpaceX разгласи, че отсрочва стартирането на своите туристически полети в окололунна орбита с 1 година. Частните обиколки към естествения сателит на нашата планета трябваше да започват тази година, само че последните индикации за механически и индустриални пречки нарушиха проектите на създателя на компанията Илон Мъск, написа вестник Wall Street Journal.

Нов краен период за осъществяването на първи туристически полет в космоса, към момента не е разгласен публично от Space Exploration Technologies Corp., името на компанията под шапката на SpaceX, която в бъдеще ще изпраща туристи в Космоса. Предполага се обаче, че частните пътешествия към Луната ще започват в средата на 2019 година или даже по-късно.

През уикенда представителят на компанията Джеймс Глейсън удостовери новината за отлагането на полетите, без да показва по кое време може да чакаме те да станат действителност.

"SpaceX към момента възнамерява да изпрати частни лица на обиколка към Луната и към услугата има все по-голям ползите от страна на доста клиенти ", се споделя в формалното прессъобщение изпратено от Глейсън.

Забавянето идва на фона на персоналните прогнози на SpaceX за спад в приходите през идната година от близо 40% вместо предстоящите първични прогнози за 2018 година Спадът отразява световния спад на поръчките за произвеждане и подписване на контракти за огромни търговски спътници, показва вестникът.

Основателят на SpaceX Илон Мъск, показа Big Falcon Rocket през септември 2017 година Системата включва неведнъж потребление на първата и втората степен и пилотиран транспортен съд, събиращ 200 души. Тя е предопределена за околоземни полети, изстрелвания на галактически апарати, както и задачи към Луната и Марс.

Тази ракета би трябвало да размени и всички настоящи или създавани ракети или кораби на SpaceX.

Според компанията БФР ще проработи до десетилетия и ще е способна да транспортира към 100 души в земните лимити или до Марс. По-малко от час ще ѝ е необходим, с цел да доближи на практика до всяка точка от земната повърхнина, а цената на билета ще бъде по-висока от икономичната класа в задокеански лайнер, само че по-ниска от бизнес класата (няколко хиляди долара).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР