Компанията следва плана за обединение на своите дружества Vienna Insurance

...
Компанията следва плана за обединение на своите дружества Vienna Insurance
Коментари Харесай

VIG е на крачка от създаването на най големия животозастраховател в Австрия

Компанията следва проекта за обединяване на своите сдружения

Vienna Insurance Group разгласи сливането на две от австрийските си компании – Wiener Staedtische и Sparkassen Versicherung (s Versicherung). Двете компании се споразумяха дефинитивно на 13 юни т.г. за правните стъпки, които следва да следват. Очаква се след утвърждението на финансовия регулатор, действително сливането да стане тази есен.
" След удължение съглашението ни за партньорство с Erste Group в средата на май, в този момент изпълнихме и последните вътрешни правни условия за сливането, с което слагаме основата на проектите ни за напредък и развиване на банковото обезпечаване ", разяснява Елизабет Стадлър, основен изпълнителен шеф на Vienna Insurance Group.
Разширяването на банковото обезпечаване е част от програмата за ръководство " Програма 2020 " на Vienna Insurance Group.
През тази година групата ще сплоти в пет страни своите банкови застрахователни компании. Процесът към този момент сполучливо приключи в Унгария, Словакия и Хърватия. В Австрия той ще продължи до есента, а проектът за обединение в Чешката република се чака да бъде приключен до края на 2018 година
Сливането на двете сдружения в Австрия ще докара до основаването на най-голямата животозастрахователна компания в страната с размер на наградите от към 1,4 милиарда евро и пазарен дял от към 24%. Двете компании дружно обслужват повече от 2,5 милиона клиенти. След сливането приблизително една четвърт от всички австрийци ще бъдат обезпечени от Wiener Staedtische.
След като сливането приключи, VIG ще бъде показана в Австрия от две застрахователни компании – Wiener Staedtische и Donau Versicherung. Марката Versicherung ще бъде непокътната като комерсиална марка.
VIG е водещ осигурител в Австрия, с пазарен дял от 23%. През първите три месеца на 2018 година VIG реализира премиен размер от към 1,3 милиарда евро в Австрия и облага преди налози от 37,5 милиона евро.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР