Компанията Raytheon Technologies, един от най-големите изпълнители на проекти, свъзани

...
Компанията Raytheon Technologies, един от най-големите изпълнители на проекти, свъзани
Коментари Харесай

Оптична система увеличава зрението на пилотите пет пъти

Компанията Raytheon Technologies, един от най-големите реализатори на планове, свъзани с защитата на Съединени американски щати, показа революционната електронно-оптична умна система RAIVEN. Тя разрешава на водачи във военно-въздушните сили доста да ускорят идентифицирането на вероятни закани в действително време. Нейните благоприятни условия - обсегът и яснотата на изображението, са пет пъти по-големи от тези на стандартната оптика.

 RAIVEN е отворена модулна система, която може да се приспособява към разнообразни типове самолети и хеликоптери. Отличава се от сходни системи с опцията за сканиране в необятен диапазон на оптичния набор (за това дава отговор електрооптичен и инфрачервен сензор ЕО/IR).

Комплексът е допълнени и от изкуствен интелект /AI/ в композиция със система за машинно управление и технология за отдалечено премерване на дистанцията -  лидар. Това значи, че системата освен открива врага, само че и проучва обстановката. Благодарение на това екипажът на самолета или хеликоптера може да се концентрира върху други въпроси - да вземем за пример върху ръководството на машината, което е изключително значимо при сложни условия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР