Компанията Polymetal завърши процедурата по преместването на регистрацията си от

...
Компанията Polymetal завърши процедурата по преместването на регистрацията си от
Коментари Харесай

Една от най-големите в света компании за добив на злато и сребро премести фирмената си регистрация в Казахстан

Компанията Polymetal приключи процедурата по преместването на регистрацията си от остров Джърси в столицата на Казахстан, Астана, в Международния финансов център. Това се споделя в известие на компанията, която е един от 10-те най-големи производители на злато в света и един от 5-те най-големи производители на сребро.

Активите на компанията са ситуирани главно в Русия, само че има и в Казахстан. Polymetal има 10 настоящи залежи на злато и сребро и не малко планове в развой на развиване. Конкретно за Русия, компанията е най-големият производител на сребро и вторият - на злато.

" Polymetal International plc. с наслада удостоверява, че пререгистрирането на компанията от остров Джърси в Казахстан е сполучливо приключено на 7 август 2023 година ", се споделя в известието.

Компанията също по този начин удостоверява, че нейните акции (ще) продължат да се търгуват на фондовата борса в Астана, като търговията с тях ще бъде обновена напълно скоро.

Пререгистрацията беше осъществена, защото през май тази година акционерите на Polymetal по време на изключително общо заседание утвърдиха преместването на компанията от остров Джърси в Международния финансов център " Астана " в Казахстан. В резултат на пререгистрацията, главната фондова борса за търговия на акциите на компанията, вместо лондонската LSE, става борсата в Астана.

Понастоящем остров Джърси, където беше първичната регистрация на Polymetal, е включен в листата на " неприятелските " за Русия юрисдикции.

Пререгистрацията ще разреши на компанията да прави избрани типове корпоративни действия, в това число погашение на дивиденти на акционерите и делене на съветските и казахстанските активи. Уточнява се, че е допустимо през четвъртото тримесечие на тази година Polymetal да организира общо заседание на акционерите, с цел да утвърди разделянето на тези активи.
 Най-големият производител на сребро в Русия влага близо половин милиард $ в златно находище
Най-големият производител на сребро в Русия влага близо половин милиард $ в златно находище

Polymetal има 59,4% от уставния капитал на находището Ведуга и има прът алтернатива за изкупуване на останалия дял
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР