Компанията планира да отвори 80 работни места в следващите 2

...
Компанията планира да отвори 80 работни места в следващите 2
Коментари Харесай

Devexperts открива развоен център в София

Компанията възнамерява да отвори 80 работни места в идващите 2 години

Развойният център на Devexperts в София ще назначи 80 софтуерни експерти в околните две години

Поредна софтуерна компания стъпва в България и възнамерява да наеме десетки ИТ експерти. Devexperts , основана в Мюнхен и с офиси в Анталия и Порто, разгласи, че открива нов развоен център в София.

„ Обмисляхме опциите в разнообразни дестинации, измежду които Унгария и Чехия, само че установихме, че страната ви има какво да предложи и взехме решение да влагаме точно тук. В България има доста квалифицирани и добре готови експерти, както и положителни условия за бизнеса ”, съобщи Михаил Бабушкин, CEO на Devexperts.

Devexperts създава тясноспециализирани софтуерни решения в региона на финансовите пазари за клиенти от ритейл бранша и институционални брокери, компании за ръководство на финансови активи, банки, стокови тържища и тържища за криптовалута.
още по тематиката
Сред целите на Devexperts у нас са както привличането на квалифицирани софтуерни експерти, по този начин и вложение в просветителни стратегии, работа с локалните университети, образуване на образования и основаване на стажантски стратегии.

Развойният център на Devexperts в България ще оперира под управлението на Виктор Андонов, дълготраен експерт в ИТ сферата с експертни знания във финансовия бранш. Преди да поеме настоящия си пост, Андонов управлява развойния център на DataArt Europe, а преди този момент е бил вицепрезидент на софтуерното инженерство в Moody’s Investor Services, както и софтуерен шеф на RecycleBank.

„ Това, че компания от ранга на Devexperts реши да влага у нас, е единствено още едно доказателство, че София се трансформира в одобрена ИТ дестинация. Вече започнахме процеса по асортимент на софтуерни експерти ”, сподели Андонов.

Devexperts е учредена през 2002 година и сега има над 400 чиновници в разнообразни офиси по света. Компанията създава платформи за онлайн търговия, принадлежности за ръководство на риска и алгоритмични принадлежности за обработка и разбор на данни в действително време.

В портфолиото й влизат още AI чатботове за брокери и капиталови мениджъри, VR/AR бюра за търговия и разбори, „ heatmap ” и „ zooming ” потребителски интерфейси, технологии за разкриване на измами и наблюдаване на подозрителни действия на финансовите пазари, както и решения за ръководство на показателите.­­
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР