Компанията “ПФФ ТМТ Бидко 2”, собственост на чешкия милиардер Петр

...
Компанията “ПФФ ТМТ Бидко 2”, собственост на чешкия милиардер Петр
Коментари Харесай

Келнер не се подаде на рекета на КЗК и обжалва сделката за Нова Тв в съда

Компанията “ПФФ ТМТ Бидко 2”, благосъстоятелност на чешкия милиардер Петр Келнер, е обжалвала решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което тя му отхвърля да придобие Нова телевизия. Това беше доказано от Върховния административен съд.

Келнер е обжалвал решението в четвъртък - последния ден от оповестения за това 14-дневен период. Делото ще бъде разпределено на арбитър докладчик.

Комисия за защита на конкуренцията наложи на 19 юли възбраната си холандското сдружение на най-богатия чех да придобие надзор върху активността на “Нова броудкастинг груп” и непряко върху нейните дъщерни сдружения “Нет Инфо” и “Агенция Ева”.

Като претекстове антимонополният орган посочи водещите позиции на придобиваното дружество в региона на медийните услуги, което може да заплаши конкурентната среда в този пазар. Опасения имало и за хоризонталното припокриване на дейностите на участниците в концентрацията на пазара на онлайн търговия.

Шведската MTG разгласи през февруари тази година желанието си да продаде своето 95-процентно присъединяване в българската “Нова броудкастинг груп” на капиталовата компания PPF Group. Това включва тв каналите “Нова”, “Кино Нова”, “Диема”, “Диема Спорт”, “Диема Спорт 2”, “Диема Фемили”, цифровата компания “Нетинфо”, радио “Нова нюз” и издателска група AtticaEVA.

Другата българска договорка на Петр Келнер в България обаче беше сполучлива. Само преди 5 дни чехът получи позволение от Европейската комисия да придобие бизнеса на телекома “Теленор” у нас, в Унгария, Сърбия и Черна гора.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР