Компанията надгражда инициативата си Без разхищение - с голямо намаление“

...
Компанията надгражда инициативата си Без разхищение - с голямо намаление“
Коментари Харесай

Над 3.7 млн. лева е стойността на спасената храна от Лидл

Компанията надгражда самодейността си „ Без разхищаване - с огромно понижение “ с нови продуктови групи
Стойността на избавената храна от Лидл България и нейните клиенти се равнява на 3 711 630 лева Данните са за интервал от две години - от старта на акцията „ Без разхищаване - с огромно понижение “ през септември месец 2020 година В рамките на самодейността ритейлърът се бoри с разхищението на храна, като предлага годни за приложимост и качествени хранителни артикули с наближаващ период на валидност, понижени на 30% и на 50%.

„ Инициативата добавя множеството оперативни ограничения, включително благодарение на съвременни технологии, с които подсигуряваме предлагането на свежи и пресни артикули всеки ден, само че в същото време и напъните ни за понижаване на хранителния боклук. Добрите резултати ни подтикват да надградим акцията с прибавянето на още продуктови групи с понижение. По този метод насърчаваме и нашите клиенти да бъдат по-отговорни по тематиката и даваме опция нещо положително за природата да бъде положително и за фамилния бюджет “, сподели Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.
-->
Лидл България беше първата хранителна верига у нас, която стартира целенасочена акция против разхищението на храна. Още през 2020 година веригата започва с понижение на млечни артикули, прясно месо, яйца, самун, опаковани плодове и зеленчуци с наближаващо приключване на периода им на валидност. От началото на този ноември в акцията се включват и доста нови продуктови групи като замразени и консервирани храни, изсъхнал подбор (вкл. варива, сол, захар, брашно), бебешки храни, хранителни добавки, чайове, мед, подправки и сосове, шоколадови и сладки произведения, ядки, чипсове, кафе, както и безалкохолни питиета, вино, бира и доста други с понижение от 30% с приближаване на периода на валидност.



Компанията от години ползва редица ограничения за дейно ръководство на стоките, в това число и модерни технологии за автоматизация на процесите. Те включват както деликатно обмисляне, оптимизация на количества и ежедневни доставки, по този начин и цялостна система за следене и надзор на качеството – от индустриалната база, през централните хранилища на компанията, до магазина и на рафта. По този метод компанията съумява да предлага на своите клиенти както постоянно свежи, пресни и качествени артикули, по този начин и способства за ограничението на световния проблем, обвързван с хранителния боклук.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР