Компанията Lockheed Martin е спечелила поръчка на НАСА, която предвижда

...
Компанията Lockheed Martin е спечелила поръчка на НАСА, която предвижда
Коментари Харесай

НАСА поръча безшумен свръхзвуков самолет

Компанията Lockheed Martin е спечелила поръчка на НАСА, която планува произвеждането на съвсем беззвучен свръхзвуков аероплан, оповестява CNBC. Проектът коства 245,5 млн. $ и би трябвало да бъде осъществен до 2022 година

Тази година Virgin Galactic ще вози галактически туристи

Космическият аероплан на Virgin приключи първия полет

Договорът планува да се направи единствено един аероплан, който да е показателен. Основната задача дизайнът и аеродинамиката на самолета да са направени по този начин, че да се отстрани или понижи фрапантно мощният гръм, който се чува, когато аероплан премине звуковата преграда. Именно поради този проблем самолетите като "Конкорд " можеха да летят с оптималната скорост единствено над океана или обезлюдени региони.

7 любопитни обстоятелството за новия максимален аероплан в света

Наследникът на Конкорд ще полети през 2023 година

Новият дизайн би трябвало да направи шума от свръхзвукови пътнически самолетни не по-силен от този на елементарните самолети. Изискването на НАСА е пробният аероплан да може да лети с към 1513 км/ч на височина от към 16 800м. Шумът, който се чува от него на Земята би трябвало да е не по-силен от този на затварянето на врата на автомобил.

Ето го наследника на "Конкорд "

НАСА стартира проби на новия свръхзвуков аероплан

След като първите проби със самолета са сполучливи, НАСА възнамерява да извърши и пробни полети над градове. След това ще събере мнения от хората за шума и тяхното мнение. Събраната информация ще се употребява и от регулаторите, с цел да могат да се трансформират и подобрят разпоредбите за свръхзвукови полети над обитаеми региони. Ако всичко мине по проект, НАСА счита, че след към 10 години може да стартира нова епоха в свръхзвуковите пътнически и карго полети.



Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР