Компанията, която обвини бразилската звезда Неймар в измама и корупция,

...
Компанията, която обвини бразилската звезда Неймар в измама и корупция,
Коментари Харесай

Приключи процесът срещу Неймар

Компанията, която упрекна бразилската звезда Неймар в машинация и корупция, продължава да упорства за присъда за играча, въпреки че прокуратурата отдръпна обвиняванията против него, защото не откри доказателства за осъществено закононарушение.

Бразилската компания DIS изиска присъда от две и половина години затвор за Неймар и четири години за бащата на Неймар, който е и сътрудник на играча. DIS в началото изиска пет години затвор за 30-годишния Неймар, татко му и някогашните президенти на Барселона Сандро Росел и Хосеп Бартомеу.

DIS също желае обезщетение от 34 милиона евро и санкция от 195 милиона евро, които да бъдат платени от обвинения на испанската страна.

Прокуратурата разгласи решението да отдръпна обвиняванията, откакто изслуша показанията на Росел и Бартомеу в петък, защото не откри доказателства за осъществено закононарушение.

Първоначално прокурорът изиска две години затвор и санкция от 10 милиона евро за Неймар. Той също по този начин искаше пет години за Росел и три години за някогашния президент на Сантос Одилио Родригес.

DIS твърди, че са платени доста по-малко от 40 %, които е трябвало да получи като съсобственик на трансферните права на Неймар. Компанията съобщи, че е получила дължимия % единствено от 17-те милиона евро, които Барселона и Сантос в началото оповестиха като трансферна сума сред клубовете, до момента в който действителната цена е към 82 милиона евро.

DIS упрекна Неймар и татко му, че са измамници, тъй като са се пробвали да скрият сумата на прехвърлянето и се оплака от решението на прокурора да отдръпна обвиняванията против Неймар.

Окончателната присъда по делото се чака след към три седмици.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР