Компанията Джонсън и Джоснън е осъдена да плати 572 милиона

...
Компанията Джонсън и Джоснън е осъдена да плати 572 милиона
Коментари Харесай

Компанията Джонсън и Джоснън е осъдена да плати 572 милиона долара

Компанията " Джонсън и Джоснън " е наказана да заплати 572 милиона $ санкция. Решението е на съд в Оклахома, съгласно който компанията е съдействала за рецесията с опиатите в щата. От " Джонсън и Джоснън " са безапелационни, че ще апелират решението.

Финалната фаза на процеса против " Джонсън и Джоснън " е траяла малко повече от месец и е част от по-голямо дело, в което компанията е съдена за 19 милиарда $. Според обвиняването, " Джонсън и Джоснън " е спестявала информация за допустимо пристрастяване към предлагани от нея артикули.

Първоначално обвинени са били три огромни фармацевтични компании, само че с две от тях са реализирани извънсъдебни съглашения. Присъдата беше оповестена от арбитър Тад Болкман, съгласно който опиатите са " опустошили Оклахома ". Решението беше приветствано от основния прокурор на щата.
Майк Хънтър, основен прокурор на щата Оклахома: Днес арбитър Болкман удостовери позицията ни, че " Джонсън и Джонсън ", водени от необмислено предпочитание за облага и лакомия, са съдействали за опиатната зараза в щата. Най-накрая " Джонсън и Джонсън " ще би трябвало да поемат отговорност за хилядите смъртни случаи и пристрастени хора.
Парите от санкцията ще бъдат употребявани за стратегии за лекуване на подвластни от опиати и болкоуспокояващи.

" Джонсън и Джоснън " изрично отхвърля виновността си и показва, че маркетинговите данни, въз основата на които се популяризират болкоуспокояващи, са основани на научни доказателства.

Сабрина Стронг, юрист на " Джонсън и Джонсън ": Съчувстваме на всички, които страдат от зависимости към разнообразни препарати, само че " Джонсън и Джонсън " не е причина за рецесията с опиатите - нито тук в Оклахома, нито където и да било в страната. Решени сме да протестираме решението, и ще създадем с всички вероятни средства.
В момента Съединени американски щати се борят с най-сериозната рецесия с опиати от години. За интервала 1999 до 2017 година поради предозиране и зависимости от разнообразни субстанции са починали 400 хиляди души. От 2000 година насам, смъртните случаи, единствено в щата Оклахома, са 6 000. Делото против " Джонсън и Джоснън " се следи с голям интерес от близо 2 000 ищци по сходни случаи в щата Охайо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР