Комитетът за лекарствени продукти за хуманна употреба (CHMP) на Европейската

...
Комитетът за лекарствени продукти за хуманна употреба (CHMP) на Европейската
Коментари Харесай

ЕМА оценява коктейла от антитела срещу Covid, с който се лекува Тръмп

Комитетът за лекарствени артикули за хуманна приложимост (CHMP) на Европейската организация по медикаментите (EMA) е почнал непрекъснат обзор (rolling review) на данните за лекарство, известно като композиция от антитела REGN-COV2 (casirivimab / imdevimab), което се създава взаимно от Regeneron Pharmaceuticals и F. Hoffman-La Roche (Roche) за лекуване и предварителна защита на Covid-19 Постоянният обзор е част от процедурата за приемане на позволение за приложимост на лекарствените артикули.

Комбинацията casirivimab / imdevimab съставлява моноклонални антитела, които се прикрепят към шиповия протеин на SARS-CoV-2 на две разнообразни места и пречат на вируса да проникне в клетките на организма. Експерименталното лекуване с антитела бе част от лечебната скица на досегашния американски президент Доналд Тръмп.

Решението на CHMP да стартира непрестанен обзор се основава на предварителни резултати от изследване, което демонстрира удобен резултат на лекарството за понижаване на количеството на вируса в носа и гърлото на нехоспитализирани пациенти с ковид.

EMA стартира оценка на първата партида от данни за лекарството, които идват от лабораторни проучвания и проучвания върху животни (неклинични данни).

CHMP ще оцени всички данни за това лекарство, в това число доказателства от изследване при приети в болница пациенти с COVID-19 и други клинични изпитвания, когато те станат налични.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР