Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) проверява за заблуждаваща реклама

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) проверява за заблуждаваща реклама
Коментари Харесай

Антимонополната комисия проверява търговци на детски играчки

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ревизира за заблуждаваща реклама търговците на детски играчки " Хиполенд " и " Комсед ". Тя се е самосезирала по сигнали на консуматори и е образувала две обособени производства, откакто е решила, че дадената от фирмите информация не е задоволителна за вземането на дефинитивно решение, оповестява " Капитал ".

Изданието показва, че случаите наподобяват смущаващо дребни, само че за тях може да бъдат наложени големи санкции поради огромния си общ оборот.

За " Комсед " има сигнал от консуматор, който се оплаква от заблуждаваща реклама и нелоялно привличане на клиенти. Повод за недоволството му е промоционална листовка на компанията за интервала 13.03 - 12.04.2020 година IFrame РЕКЛАМА. В сигнала се показва, че въз основа на предложенията в брошурата " потребителят взема решение за закупуване на " Преносима плантация " с марка " Плеймобил " с каталожен номер 2900442. Вместо това той купува на място " Преносимо полицейско ръководство " с марка " Плеймобил " на същата цена. От компанията показват, че подателят на сигнала е разполагал с всички вероятни средства да вземе решението си да купи съответна стока от фирмените магазини, като получи цялостна информация за самия артикул, за неговата наличност и цена.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР