Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обвини съпредседателя на ПП-ДБ

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обвини съпредседателя на ПП-ДБ
Коментари Харесай

И КЗК обвини Кирил Петков в опит за намеса в работата ѝ

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) упрекна съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков в опит за интервенция в работата ѝ по проблема „ Булсатком “.

Преди ден Петков прикани и изрази противоречие с възможното утвърждение на договорката на United Group за придобиване на " Булсатком ".

От Комисия за защита на конкуренцията упрекват Петков в " непознаване на процедурите, в границите на които комисията работи ".

„ Изразяват и тенденциозна погрешна оценка за активността на Комисия за защита на конкуренцията и осъществяването на пълномощията ѝ, “ се споделя в позицията на антимонополния орган.

" Законът за защита на конкуренцията категорично планува, че институцията следва да прави пълномощията си независимо и независимо, без право на интервенция и предоставяне на указания в работата ѝ от страна на всички органи на държавната и изпълнителната власт, локалното самоуправление, и други, " се споделя в позицията на антимонополния орган.

Начело на комисията е Юлия Ненкова, майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков и някогашен зам.-кмет на София сред 2006-2016 в мандатите на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова.

Ненкова беше определена за ръководител на Комисия за защита на конкуренцията през 2016 година с мандат от 5 години. Мандатът на комисията би трябвало да изтече през юни 2021 година, само че в последните дни на кабинета " Борисов " през 2021 година Народното събрание направи ремонти в закона, които удължиха мандата ѝ до 2023 година.

През 2022 година Народното събрание още веднъж понижи мандата на Комисия за защита на конкуренцията от 5 на 7 години. Така мандатът на сегашния състав на Комисия за защита на конкуренцията е изминал преди 3 години.

Позицията на Комисия за защита на конкуренцията идва ден след. Според компанията Петков правил “недопустима интервенция в работата на самостоятелен административен орган ”.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР