Комисията за финансов надзор обяви 4 онлайн платформи за търговия

...
Комисията за финансов надзор обяви 4 онлайн платформи за търговия
Коментари Харесай

КФН обяви 4 нелегални платформи за инвестиционни услуги

Комисията за финансов контрол разгласи 4 онлайн платформи за търговия с финансови принадлежности, които правят тази активност, без да имат публикуван лиценз. Списъкът е формиран след тъжби, сигнали и запитвания от страна на консуматори.

Въпросните интернет уеб сайтове са
Brokerz.comEmdcapital.com10cryptomarket.comCapitalengeneering.com
С това съобщение лицата, ръководещи въпросните уеб сайтове се считат за известени и са длъжни да преустановят предлагането на капиталови услуги от посочените интернет страници. Ако в тридневен период това не се случи, комисията ще подаде искане до ръководителя на Софийски областен съд да постанови всички предприятия, предоставящи публични електронни услуги, да спрат достъпа до тези интернет страници от територията на България. Инвестиционните медиатори, които оперират без лиценз  от КФН не носят никаква отговорност за средствата за своите клиенти и могат елементарно да се употребяват за финансови измами.

Комисията също по този начин поддържа лист с всички капиталови медиатори, които са лицензирани от нея и имат право да работят на територията на България. Този лист би трябвало да се употребява от потребителите преди подписване на покупко-продажби. Можете
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР